TikTok, geçtiğimiz yıl Türkiye’de 16,5 milyon içeriği platformdan kaldırdı

Geçen yıl TikTok, Türkiye’de topluluk kurallarını ihlal eden yaklaşık 16,5 milyon içeriği kaldırdı.

TikTok, geçtiğimiz yıl Türkiye’de 16,5 milyon içeriği platformdan kaldırdı
Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, platformun güvenlik ve topluluk kurallarına uyumu konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl, Türkiye’de topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık 16,5 milyon içeriğin kaldırıldığını belirtti.

Gelen, TikTok’ta her ay 1 milyarın üzerinde içeriğin paylaşıldığını ve bu içeriklerin güvenliğini sağlamak için çok yönlü bir strateji benimsediklerini ifade etti.

Bu strateji kapsamında, yapay zeka teknolojisi ve 40 binden fazla kişiden oluşan manuel inceleme ekiplerinin iş birliğiyle çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’de kural ihlali yapan içeriklerin yüzde 98,9’unu proaktif olarak kaldırdıklarını vurgulayan Gelen, bu oranın küresel ortalamanın üzerinde olduğunu belirtti.

Kaldırılan içeriklerin büyük bir kısmının henüz şikayet edilmeden önce tespit edildiğini ekledi.

Gelen, TikTok’un moderasyon süreçlerinin yanı sıra kullanıcıların şikayetlerini de değerlendirdiklerini ve eğitimli profesyoneller ile avukatlardan oluşan ekiplerin bu süreci titizlikle yönettiğini anlattı.

Şikayet edilen içeriklerin incelenmesi sonucunda, kural ihlali tespit edilirse içerik kaldırılıyor, aksi halde içerik platformda kalmaya devam ediyor.

TikTok’un platformda yasakladığı belli başlı eylemleri de açıklayan Gelen, yetkisiz erişim, gizli bilgi edinme girişimleri ve platformun güvenliğini kötüye kullanma gibi durumların yasak olduğunu belirtti.

Moderasyon süreçlerinde bu kategorilere dikkat ettiklerini ve “dürüstlük ve özgünlük”, “gizlilik ve güvenlik”, “gençlerin güvenliği ve refahı” gibi politika kategorilerine göre hareket ettiklerini ekledi.

Gelen, TikTok’u eğlence platformu olarak konumlandırdıklarını ve platformun, kullanıcılarının fikir ve ifade özgürlüğünü desteklediğini belirtti.

Aynı zamanda, TikTok’un global ve yerel topluluk kurallarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı.

Gençlerin güvenliği konusunda da öncelik verdiklerini ifade eden Gelen, 18 yaş altındaki kullanıcılar için günlük 60 dakikalık kullanım süresi sınırı getirdiklerini ve aile eşlemesi özelliğini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Bu özellik sayesinde ebeveynler, gençlerin hesaplarını kontrol edebiliyor ve güvenlik ayarlarını kişiselleştirebiliyor.

Son olarak, Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na katılarak soruları yanıtladıklarını ve doğru bilinen yanlışları düzeltmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Tekrar davet almaları halinde memnuniyetle katılacaklarını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.