Tasarımcısı Tarık Rasim Nomer: “Atık malzemeleri estetik ve işlevsel ürünlere dönüştürüyoruz”

The Junk Design Kurucusu ve Tasarımcısı Tarık Rasim Nomer, tır brandası, itfaiye hortumu ve emniyet kemeri gibi atık olarak görülen malzemelerin yeniden kullanılmasını sağlayarak çanta, cüzdan ve aksesuar ürettiklerini söyledi.

Tasarımcısı Tarık Rasim Nomer: “Atık malzemeleri estetik ve işlevsel ürünlere dönüştürüyoruz”
Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

Çevresel sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında farkındalık yaratmak ve moda dünyasında yenilikçi çözümler sunmayı amaçladıklarını belirten Nomer, “İleri dönüşüm prensiplerine dayanarak, atık malzemeleri estetik ve işlevsel ürünlere dönüştürüyoruz. Bu sayede hem çevreye katkı sağlıyor hem de moda sektöründe sürdürülebilir bir yaklaşım benimsiyoruz” dedi.

The Junk Design’in kuruluş hikâyesinden bahseden Nomer, İtalya’nın Milano kentinde tamamladığı mimari eğitim sırasında, malzemelerin yeniden kullanımı ve sürdürülebilir tasarım konularına olan ilgisinin giderek arttığını; tır brandası, itfaiye hortumu ve emniyet kemeri gibi genellikle atık olarak görülen malzemeleri kullanarak yüksek kaliteli, dayanıklı ve benzersiz çantalar tasarlamaya ve üretmeye başladıklarını vurguladı. Nomer, “Her bir ürünümüz, üzerinde bulunan grafikler ve detaylar sayesinde tamamen benzersizdir. Bu sayede, hızlı moda akımına karşı durarak, ürünlerimizin eskimeyen ve uzun ömürlü olmasını sağlıyoruz. Kullanıcılarımız, hem çevreye duyarlı bir seçim yapmanın gururunu yaşıyor hem de uzun yıllar boyunca kullanabilecekleri kaliteli ürünlere sahip oluyorlar. Çevresel sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında farkındalık yaratmak ve moda dünyasında yenilikçi çözümler sunmak temel amacımızdır. İleri dönüşüm prensiplerine dayanarak, atık malzemeleri estetik ve işlevsel ürünlere dönüştürüyoruz. Bu sayede hem çevreye katkı sağlıyor hem de moda sektöründe sürdürülebilir bir yaklaşım benimsiyoruz” diye konuştu.

Çevre dostu ürünler üretiyor

İleri dönüşüm sayesinde, ürünlerinin çevre dostu olduğunu dile getiren Tasarımcı Nomer, “İleri dönüşüm, atık malzemelerin değerini artırarak yeniden kullanılması sürecidir. Bu, geleneksel geri dönüşümden farklı olarak, malzemelerin estetik ve işlevsellik açısından yeni ürünlere dönüştürülmesini kapsar. Kullanılmış tır brandaları, itfaiye hortumları ve emniyet kemerleri gibi dayanıklı malzemeleri topluyor ve bunları çantalar, cüzdanlar ve aksesuarlar gibi yüksek kaliteli ürünlere dönüştürüyoruz. Bu malzemeler, genellikle çöplüklerde son bulacakken, bizim tasarım süreçlerimizde yeni bir hayat buluyor. İleri dönüşüm sayesinde, her bir ürünümüz benzersiz ve çevre dostu oluyor, bu da müşterilerimize hem estetik hem de sürdürülebilir bir moda seçeneği sunmamızı sağlıyor” açıklamasında bulundu.

“Eğitim ve bilgilendirme çalışmaları, sürdürülebilirlik bilincinin arttırıyor”

Ürünleri ile ilgili aldıkları geri dönüşlerin olumlu ve teşvik edici olduğunu dile getiren Nomer, “Ürünlerimizin kalitesi, benzersiz tasarımları ve uzun ömürlü olması, kullanıcılarımızın tekrar tekrar tercih etmelerine neden oluyor. Ayrıca, sürdürülebilirlik misyonumuzu desteklediklerini ve bu misyonun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirtiyorlar. Sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren diğer markalar ve kuruluşlarla yaptığımız iş birlikleri, daha geniş kitlelere ulaşmamızı ve farkındalık yaratmamızı sağlıyor. Eğitim ve bilgilendirme çalışmaları, toplumun farklı kesimlerinde sürdürülebilirlik bilincinin artmasına katkı sağlıyor. Bu dönüşümler, bireysel tüketim alışkanlıklarını ve genel yaşam tarzını olumlu yönde etkiliyor. Gelecekte, bu pozitif geri dönüşlerin artarak devam etmesini ve daha fazla insanın sürdürülebilirlik misyonumuza katılmasını hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.