Styx nehri üzerindeki yeraltı tekne turu beş yıllık uzun bir aradan sonra yeniden başladı

Slovakya’nın Kecovo kenti yakınlarında yer alan Styx nehri üzerindeki yeraltı tekne turları beş yıllık uzun bir aradan sonra yeniden başladı.

Styx nehri üzerindeki yeraltı tekne turu beş yıllık uzun bir aradan sonra yeniden başladı
Yayınlama: 02.06.2023
A+
A-

“Gemer Bölgesi’nin gururu” olarak da anılan Domica mağarası, ziyaretçilerine muhteşem manzaralarıyla eşsiz bir deneyim sunuyor. Bu deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçiler için ise iki gezi rotası mevcut; bunlardan daha uzun olan 1,180 metre uzunluğundaki rota 60 dakika, daha kısa olan 780 metre uzunluğundaki rota ise 45 dakika sürüyor. Ziyaretin bir parçasını da Styx yeraltı nehri üzerindeki tekne gezisi oluşturuyor.

Styx yeraltı nehri, küçük göller, soğan şeklindeki sarkıtlar ve pagoda şeklindeki dikitlerle bol miktarda damlataşı süslemesine sahip olmasıyla biliniyor. 25 kilometrelik uzunluğuyla Macaristan topraklarındaki Baradla mağarası ile birlikte en büyük mağara sisteminin bir parçası olan Domica mağarası, eşsiz süslemeleri sayesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edildi. Bu mağarayla ilgili ilgi çekici olan bir diğer konu ise 16 farklı yarasa türünden yaklaşık 1,500’ü burada yaşamını sürdürüyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.