Seçimden sonraki gün hangi memurlara tatil? 1 Nisan 2024 memurlara tatil mi oldu?

Birçok kamu çalışanı da seçimlerde görevli olacak. Seçim, oy sayımı gibi işlemler uzun saatler sürdüğü için seçimde görevli olan kamu personelleri yani memurlar 1 Nisan’da idari izinli sayılacak. Yani tüm 657’li memurlara 1 Nisan tatil olmayacak. Sadece seçimde görevli olan memurlar 1 Nisan’da tatil yapacaklar. Tüm memurlar idari izinli değil.

Seçimden sonraki gün hangi memurlara tatil? 1 Nisan 2024 memurlara tatil mi oldu?
Yayınlama: 27.03.2024
A+
A-

Türkiye 4 gün sonra yerel seçimler için sandık başına gidecek. Seçimler okullarda kurulan sandıklarda yapılacak. Seçimlerde birçok kamu çalışanı görevli olacak. Oy sayımı işlemleri gece geç saatlerine kadar sürdüğü için gelen son dakika habere göre memurlar 1 Nisan’da idari izinli oldu. Peki tüm memurlara 1 Nisan’da tatil mi, hangi memurlara tatil?

31 Mart yerel seçimlerine artık 5 gün kaldı, geri sayım başladı. Yerel seçimler okullarda kurulan sandıklarda yapılacak. Birçok kamu çalışanı da seçimlerde görevli olacak. Seçim, oy sayımı gibi işlemler uzun saatler sürdüğü için seçimde görevli olan kamu personelleri yani memurlar 1 Nisan’da idari izinli sayılacak.

Memurlar 1 Nisan’da idari izinli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde görev alacak kamu personeli için 1 Nisan 2024 tarihinde idari izin kararı aldı.

 İdari izin nedir?

İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde oy verme işlemlerinin okullarda yapılacak olması nedeniyle, 1 Nisan tarihinde ülke genelinde eğitim ve öğretime ara vermeye hazırlanıyor. İlerleyen günlerde resmi açıklamanın yapılacağı düşünülürken, bu tarihte okulların temizlik işleri yürütülecek. Yerel seçimlere az bir süre kala, ülke gündemini seçim hazırlıkları şekillendiriyor.

81 şehirde oy verme işlemlerinin okullarda yapılacak olması, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni bir tatil kararı alınmasını gündeme getirdi. Son olarak 2019 yılında yapılan seçimlerde, seçimlerden sonraki güne denk gelen tarih, temizlik işleri gerekçe gösterilerek tatil edilmişti.

Öğrencilere 3 gün tatil

Seçimlerde oy verme işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yapılacak olması, gün içerisinde binlerce kişinin giriş-çıkış yaptığı eğitim kurumlarını kullanılamaz hale getiriyor. Bu nedenle bakanlık, alacağı karar ile 1 Nisan 2024 tarihini okulların temizliğine ayıracak.

Böylece 81 şehirdeki öğrencilerin tamamı, hafta sonuna denk düşen 30-31 Mart tarihlerinin ardından 1 Nisan’da da okula gitmeyerek, toplamda 3 gün tatil yapma hakkı kazanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.