Seçim dolandırıcılarına dikkat: Oy sandığı değişti mesajına tıklamayın

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sayfasını taklit eden dolandırıcılar, vatandaşlara “Oy kullanacağınız sandık değişti” mesajlarıyla sahte sorgulama linkleri gönderiyor. seçmenin oy kullanacağı sandığın değişmeyeceğini vurgulayarak, bu tür mesajlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Seçim dolandırıcılarına dikkat: Oy sandığı değişti mesajına tıklamayın
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

Sabah gazetesinin haberine göre, Seçimlere yönelik dolandırıcılık olayları artarken, dolandırıcılar yeni taktiklerle vatandaşları kandırmaya çalışıyor. SMS ve mail yoluyla vatandaşlara ulaşan dolandırıcılar, Yüksek Seçim Kurulu’nun ve partilerin resmi sitelerini taklit ederek sahte sorgulama linkleri gönderiyor. Mesajlarda, “Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti” gibi ifadelerle vatandaşların dikkatini çekmeye çalışıyorlar.

Dolandırıcılar, sahte linkler aracılığıyla vatandaşlardan kişisel bilgilerini çalmaya çalışıyor. Bu linklere tıklanması durumunda bilgilerin ele geçirilmesinin yanı sıra, bilgisayar veya telefonlara zararlı yazılımların bulaşma riski de bulunuyor. Uzmanlar, vatandaşları bu tür mesajlara itibar etmemeleri ve şüpheli linkleri açmamaları konusunda uyarıyor.

Seçmenlerin nerede oy kullanacaklarını öğrenmek için resmi Yüksek Seçim Kurulu kaynaklarını kullanmaları gerektiğini hatırlatıyorlar. YSK’nın resmi internet sitesi, e-devlet, YSK’nın mobil uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi gibi güvenilir kaynaklardan bilgi alınması önem taşıyor. Ayrıca, YSK’nın dışında gelen e-posta, çağrı veya mesajlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.