Onur Tekin, “Sektörün güçlü firmaları arasında yer alıyoruz”

Doteks Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Onur Tekin, Doteks Tekstil’in üretim tesislerinde daha az su ve enerji tüketmeye, kimyasal atıkların temizlenmesi için yapılan arıtma yatırımları ve tasarımların neredeyse hepsinde sürdürülebilir kumaşlar ve prosesler kullanmaya yönelik eylem planlarını hayata geçirdiğine dikkat çekti.

Onur Tekin, “Sektörün güçlü firmaları arasında yer alıyoruz”
Yayınlama: 25.08.2024
Düzenleme: 26.08.2024 15:46
A+
A-

Tüm çalışanların yarattığı katma değerler, inovatif ve sürdürülebilir koleksiyonlar, sahip olunan kalite anlayışı ve Ar-Ge’ye verdikleri önem ile sektörün güçlü firmaları arasında yer aldıklarını dile Getiren Onur tekin, “Son moda trendleri önceden takip eden tasarım ekibimiz her müşterimizin profilini ayrı ayrı analiz ederek farklı koleksiyonlar hazırlıyor. Tasarımdaki üstünlüğümüzü modern yıkama prosesimiz ile pekiştiriyoruz. Yeni yıkama makinelerimizle ürünlerimize görsel efektler verebiliyoruz. Sektörümüzde kendini ispatlamış kimya firmaları ile çalışmaya özen gösteriyoruz. AR-GE departmanımızın oluşturduğu ürün reçetelerini fabrikalarımızın yıkama işletmelerinde birebir uygulayarak etkili sonuçlar alıyoruz. Mısır’daki tesisimizi de Türkiye’den temin etiğimiz yeni makineler ile güçlendirdik. Bu yatırımlarımız sayesinde kaliteli ve güvenilir üretimimizle küresel pazarlarda rakiplerimizden pozitif ayrışıyoruz” açıklamasında bulunda.

Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün güncel sorunlarına da değinen Onur Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uluslararası moda endüstrisinde esnek ve kaliteli üretim, aksesuar zenginliği ve hızlı termin ile avantajlı konumda bulunan sektörümüz, döviz kurundaki paralel seyir ve artan maliyet baskısı nedeniyle ihracat pazarlarında kayıplar yaşıyor. Geçen yıla göre yüzde 15 düzeyindeki kayıplarımızın daha fazla derinleşmemesi için çaba gösteriyoruz. Ülkemizin hazır giyim sektöründe rekabet gücünü yeniden kazanması için kamu yönetimi ile birlikte yeni bir yol haritasının belirlenmesine ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Uzak Doğu ülkeleri ile rekabet edebilmek için Türkiye’nin üretim maliyetlerini düşürmesi gerekiyor. Rekabetçiliğimizi yeniden kazanabilmemiz, hammadde ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi, üretim verimliliğinin ve teknolojik yatırımların artırılması gibi önlemlerle mümkün olabilir. Bunun yanında, hazır giyim sektörü olarak uluslararası alanda rekabetçi olabilmek için markalaşma yatırımlarına özel önem vermemiz gerekiyor. Yeni ürünler geliştirmek, pazar trendlerini takip etmek, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak yöntemleri de devreye almalıyız.”

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.