OBASE, Bilişim 500 Araştırması’nda yükselişini sürdürüyor

Kısa süre önce son bir yılın en yüksek katılımlı halka arzını gerçekleştiren Yazılım ve Teknoloji Geliştirme Şirketi OBASE, lider bilişim şirketlerinin değerlendirildiği Türkiye’nin ilk 500 Bilişim Şirketi (Bilişim 500) Araştırması’nda yükselişini sürdürüyor.

OBASE, Bilişim 500 Araştırması’nda yükselişini sürdürüyor
Yayınlama: 15.08.2022
A+
A-

Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme ve yazılım şirketlerinden OBASE, BT Haber Yayıncılık tarafından Türkiye bilişim sektörünün en büyük 500 şirketinin değerlendirildiği İlk 500 Bilişim Şirketi (Bilişim 500) Araştırması’nda 9 farklı alanda yer aldı. OBASE, Türkiye Merkezli Üretici – Yazılım – Veri Ambarı ve İş Zekası Yazılımı sıralamasında 2.lik ödülü alırken, Türkiye Merkezli Üretici – Yazılım – CRM sıralamasında 6., Bilişim 500 Plus – Yapay Zeka sıralamasında ise 9.sırada yer aldı. 

Veri ambarı ve iş zekâsı yazılımı ikincisi

OBASE Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortağı Banu Dal, bilişim sektörünün gelişimini takip eden, pazar hakkında öngörü ve özellikleri belirleyen Bilişim 500-İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nın sektör ve Türkiye açısından büyük önemi olduğunu vurgulayarak araştırmaya her yıl verileri ile katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Dal, “Bu yıl yirmi üçüncüsünün gerçekleştirildiği sıralamada öncelikle Türkiye Merkezli Üretici – Yazılım – Veri Ambarı ve İş Zekası Yazılımı sıralamasında ikincilikle yer aldık. Bu sıralamada her yıl ilk sıralarda yer almak çalışmalarımızın sonucu olarak sevindirici. Diğer yandan sıralamalar bilişim sektöründeki değişimlerle alt kırılımlarda da çeşitlenerek her yıl kendini yeniliyor. Türkiye Merkezli Üretici – Yazılım – CRM sıralamasında 6., Bilişim 500 Plus – Yapay Zeka sıralamasında ise 9.sırada yer aldık ve toplamda 9 farklı kategoride sıralamaya girmiş olduk” dedi.

Halka arzla büyüyen hedeflerimiz var

Temmuz ayı sonunda, son bir yılın en yüksek katılımlı halka arzını gerçekleştiren OBASE’in, bundan sonraki süreçte  küresel pazardaki iddiasını artıracağını vurgulayan Banu Dal, “Halka arzımızın başarıyla tamamlandığı bu günlerde yayınlanan sıralamada, yine pek çok kategoride yer almanın ve bu başarıya, bize güvenen tüm paydaşlarımızı ortak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyüyen bir sektörde, geniş bir müşteri portföyüne geniş bir ürün gamı ile hizmet veriyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızın çok yönlü avantajlarını yaşıyoruz ve ihracat hacmimiz günden güne gelişiyor. Güvenilir ve istikrarlı bir büyüme sergileyen yüzde yüz yerli sermayeli, sağlıklı bilançoya sahip bir şirketiz. En önemlisi de yüksek katılım gösteren son derece nitelikli bir entelektüel sermayemiz var. Halka arz ile başlayan süreçle ve 2022 projelerimizin sonuçlarıyla birlikte listedeki sıralamamızı zorluyor olacağız” dedi.

Hedefte satın alma ve ortaklıklar var

Halka arzdan gelen gelirlerin şirket ve sektörün büyümesi amacıyla kullanılacağına dikkat çeken Banu Dal, gelirlerin yaklaşık yüzde 25-yüzde 30’luk kısmının yeni ürün geliştirme ve çözümlerin finansmanında, yüzde 15-17,5’inin ise şirket satın alımlarında kullanılacağını söyledi. OBASE’in halka arz sonrası hedeflerinden birinin de bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların satın alınması ya da ortaklıklar geliştirilmesi olduğuna değinen Dal, “Bilişim sektörü ciro bazlı olarak hızlı bir büyüme ve gelişim gösterirken, yarattığı eko sistem içerisinde öne çıkan birçok başlık ve teknoloji de sıralamalarda yerini alacak kadar hacim oluşturmuş durumda. Bu alanlarda oluşturduğumuz ciro, ürettiğimiz ürün ve çözümler, gerçekleştirdiğimiz projeler sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam edecek” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.