Mia Teknoloji hisse neden düşüyor? Son dakika MIATK hisse yorumları

Mia Teknoloji yatırımcıları bugün MIATK hisselerindeki sert düşüşle şaşkın. MIATK hisse neden düşüyor? sorusuna yanıt arayan Mia Teknoloji yatırımcıları için son dakika MIATK hisse yorumlarını ve MIATK hisse fiyatındaki sert düşüşün nedenlerini derledik.

Mia Teknoloji hisse neden düşüyor? Son dakika MIATK hisse yorumları
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-

Mia Teknoloji hisse fiyatı 17 Kasım 2023 cuma günü seans kapanışta 729 TL seviyelerindeydi. Haftanın ilk işlem günü olan 20 Kasım Pazartesi tarihinde ise MIATK hisse fiyatı yüzde 1200 düşüşle 56 TL seviyelerine geriledi. MIATK hisse fiyatındaki bu sert düşüşün nedeni şirketin bugün yüzde 1200 bedelsiz sermaye artırımına gitmesiydi. Bedelsiz sermaye artırımı sonrası hisse senedi fiyatları yeniden düzenlenir. Yüzde 1200 bedelsiz sermaye artırımı yapa Mia Teknoloji fiyatının 56 liraya gerilemesi yapılan bu yeni fiyat düzenlemesinin sonucuydu. Peki yatırımcı bu durumdan nasıl etkilendi? MIATK hissesine sahip yatırımcıların ellerindeki hisse senedi adedi yüzde 1200 oranında arttı. Bir örnek vermek gerekirse 1 tane MIATK hissesi olan yatırımcının aşan 1300 MIATK hissesi var.

Bedelsiz sermaye artırımı sonrası MIATK hisse fiyatındaki düşüş durmadı

Buraya kadar her şey normal. Ancak bedelsiz sermaye artırımı sonrası fiyatı 56 liraya inen MIATK hisselerindeki düşüş durmadı. 20 Kasım Pazartesi saat 15.05 itibarıyla hissedeki kayıp derinleşti ve yüzde 6,06 ve MIATK hisse fiyatı ise 52.70 TL’ye indi. MIATK işlem hacmi ise 1.87 milyar TL oldu. MIATK’da bugün en çok hisse satışını Bank of America yaparken, en çok MIATK alımı ise İş Yatırım’dan geldi. BofA 1 milyon lot MIATK hisse satışı yaparken, İş Yatırm 2,3 milyon lot alım yaptı. 

21 Kasım MIATK hisse yorumları

21 Kasım gününe de satış baskısı ile başlayan hisse senedi saat 10.08’de devre kesti. Değer kaybı saat 10.40 itibarıyla %6.04. Fiyat 47.82 TL. İşlem hacmi 645 milyon TL. En iyi alıcı kurum 648 bin lot ile İş Yatırım, en iyi satıcı 402 bin lot ile Ziraat Yatırım oluyor. 

MIATK son dakika hisse fiyatı yorumları

Mia Teknoloji hisseleri son 6 ayda borsada en çok getiri sağlayan hisse senetlerinin başında geldi. Yalnızca son 6 ayda %700’ün üzerinde getiri sağlayan hisselerde oluşan satışlar kâr satışları olarak değerlendirilebiliyor. Hisse senedinde geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul tarafından 1 ay süre ile kredili işlem yasağı tedbiri kararı alınmıştı. Kredili işlem yasağının işlem hacmini etkilediği de değerlendiriliyor.

Bedelsiz süreçleri bazı hisse senetlerinde beklentilerin satın alınması ile önemli kazançlara sebep olabiliyor. Bedelsiz sürecinin sonuna geldiğinde bazı hisse senetlerinde yaşanan “beklentinin sona ermesi” satışları piyasamızda daha önce de örnekleri yaşanan durumlardan biri. Düşüşün devam edip etmeyeceği ise tamamen yatırımcı ilgisi ve piyasa beklentilerine göre tayin edilecektir. Yatırımcıların vereceği kararlardan önce şirketin yatırımlarını, gelecek planlarını, büyüme projeksiyonlarını ve finansallarını incelemeleri faydalı olacaktır.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.