Memur maaşı ve emekli zammı için Şubat ayı müjdesi: Emekli ve memur zammı cebe koydu

TÜİK’in açıkladığı Şubat ayı enflasyon verisiyle birlikte, memur maaşı ve emekli zammı için de rakamlar belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz zammı için yüzde 11,53’lük artışa hak kazandı. Memur maaşı zammı için ise enflasyon farkı yüzde 6,68 oldu.

Memur maaşı ve emekli zammı için Şubat ayı müjdesi: Emekli ve memur zammı cebe koydu
Yayınlama: 04.03.2024
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Şubat ayı enflasyon verileri, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 4,53, yıllık yüzde 67,07 artış gösterdi. Bu, yıllık enflasyonda Ekim 2021’den bu yana görülen en yüksek seviye oldu.

MEMUR VE EMEKLİLERE ENFLASYON FARKI

Şubat ayı enflasyon rakamları, memur ve emekli maaşlarına da yansıyacak. Memur ve memur emeklileri, 2024 yılının ikinci yarısı için yüzde 10 toplu sözleşme zammı almıştı. Ancak Şubat ayında yüzde 4,53 olan enflasyon, bu oranı aştı. Böylece memur ve memur emeklileri için yüzde 6,68’lik bir enflasyon farkı doğdu. Bu fark, Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ DE ZAM KAZANDI

Diğer yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de enflasyon rakamlarından memnun olabilir. Çünkü bu emeklilerin maaşları, yılın ilk altı ayında gerçekleşen enflasyona göre belirleniyor. Şubat ayında yüzde 4,53 olan enflasyon, Ocak ayında yüzde 7 olan enflasyonla birleşince, SSK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 11,53’lük bir zam garantiledi. Bu oran, Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN EMEKLİLERE MÜJDE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim öncesi emekli maaşlarına ek zam yapılacağı yönündeki beklentilere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Bütçemizde emekliler ve çalışanlar için tüm kaynaklarımızı kullanıyoruz. Bu konuda hassasiyetimiz devam ediyor. Ülkemizin gelirleri arttıkça bunları adil bir şekilde paylaşacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.