MEB teneffüs süresi lise, ortaokul Resmi Gazete kararı! 2023-2024 teneffüs süreleri

MEB’den yapılan son açıklamaya göre önümüzdeki yıldan geçerli olmak üzere birçok yenilik yapılacak. Teneffüs saatlerine de düzenleme getirilecek. Buna göre 40 dakikalık ders yapan bir okulda bir teneffüs 20 dakika olacak. Böylece öğrencilerin daha rahat öğle yemeği yemesi sağlanacak. Peki ilkokul, lise, ortaokullarda teneffüs süresi kaç dk?

MEB teneffüs süresi lise, ortaokul Resmi Gazete kararı! 2023-2024 teneffüs süreleri
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

Teneffüs süreleri değişti mi, sorusu bugün MEB’in açıklamalarının ardından günün konusu oldu. Buna göre 40 dakikalık ders yapan okullarda en az bir teneffüs 20 dakika olacak. Öğrencilerin daha rahat yemek yemeleri için teneffüs süreleri artacak. Peki lise, ortaokul ve ilkokul öğrenciler için teneffüs süresi ne oldu, kısaldı mı?

Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği”nde yapılan değişikler Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni yönetmeliğe göre 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için 50’ye yükseltildi. Her hangi bir dersten bu puanların altında kalan öğrenciler not ortalamaları tutsa bile takdir ya da teşekkür de alamayacak.

Diğer yandan sınıf geçme için gerekli not ortalamasını tutturamayan öğrencilerin geçme ya da kalmalarında son kararı öğretmenler kurulu verecek.

Yapılan değişikliklere göre tekli eğitimde teneffüs süreleri uzatılırken önümüzdeki yıldan itibaren, okula kaydolan öğrencilerin öğrenim görecekleri şube ve öğretmen kura ile belirlenecek.

Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.