Mavi Giyim-MAVI bedelsiz sonrası hisse fiyatı kaç olur?

Mavi Giyim-MAVI bedelsiz sermaye günü geldi. MAVI hissesine sahip yatırımcılar bedelsiz sermaye artırımı sonrası MAVI hisse fiyatı ne olur, MAVI bedelsiz sonrası hisse kaç lira olur, düşer mi çıkar mı? sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte yanıtlar…

Mavi Giyim-MAVI bedelsiz sonrası hisse fiyatı kaç olur?
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Borsa İstanbul’un 2024 yılı için en çok işaret edilen hisselerinden biri olan Mavi Giyim-MAVI bedelsiz sermaye artırımı takvimi işlemeye başladı. Mavi Giyim’de yarın (19 Mart) bedelsiz sermaye artırımı günü. Elinde MAVI hissesi bulunan borsa yatırımcıları ise Mavi Giyim bedelsiz sermaye artırımı şartlarını ve bedelsiz sonrası MAVI hisse fiyatı ne olur? sorusuna yanıt arıyor. Bizde MAVI bedelsiz sermaye artırımı sürecinde yatırımcıları bekleyen gelişmeleri ve MAVI hisse fiyatının ne olacağı sorularını sizler için hesapladık. Hadi gelin başlayalım!

MAVI bedelsiz sermaye artırımı ne zaman?

Mavi Giyim-MAVI bedelsiz sermaye artırımı tarihi önemli. Zira MAVI hisse fiyatındaki keskin değişim bedelsiz tarihi sonrası yaşanacak. Bu kapsamda MAVI bedelsiz sermeya artırımı tarihi 19 Mart 2024 Salı. 

MAVI bedelsiz sermaye artımı yüzde kaç?

Bedelsiz sermaye artırımı sonrası MAVI hisse fiyatını belirleyecek bir diğer unsur da kuşkusuz bedelsiz sermaye artırımı oranı. MAVI bedelsiz oranı yüzde 100. Yani MAVI hissesinin yüzde 100 oranında bölünmeye gitmesiyle birlikte 100 lotu bulunan bir yatırımcısının yatırımcının 200 lotu olacak.

Bedelsiz sonrası MAVI hisse fiyatı kaç olur?

Mavi Giyim bedelsiz sermaye artırımı ile sermayesini 198 milyon 628 bin TL’den 397 milyon 256 bin TL’ye yükseltecek. MAVI bölünme öncesi bugün (18 Mart) kapanış fiyatı 151,60 TL oldu. Yüzde 100 bedelsiz sermaye artırımı sonrası MAVI hisse fiyatı yarı yarıya düşecek ve yarın sabah seans açılışta 75 TL seviyesinden işlem görmeye başlayacak. 

Bedelsiz sermaye artırımı sonrası neden hisse fiyatı düşer?

Bedelsiz sermaye artırımı sonrası hisse fiyatının düşme nedeni, aynı varlığın daha fazla parçaya bölünmesidir. Bir örnekle açıklamak gerekirse, bir pasta düşünün. Bu pastayı 100 parçaya bölünce ortaya çıkan dilimin büyüklüğü ile aynı pastayı 1000 parçaya bölünce ortaya çıkan dilimin küçüklüğü gibi bir tabloyu temsil ediyor. Bedelsiz sermaye artırımında hisse fiyatı bölen sayısının artması nedeniyle azalırken, yatırımcıların elindeki hisse senedi sayısı artar. Yani MAVI hissesinin yüzde 100 oranında bölünmeye gitmesiyle birlikte 100 lotu bulunan bir yatırımcısının yatırımcının 200 lotu olacak. Yatırımcılarını bedelsiz sonrası toplam yatırım varlıklarında finansal olarak bir azalma yaşanmaz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.