Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, ne anlatıyor? Kuru Otlar Üstüne yorumları güzel mi, nasıl?

Cannes’tan ödül getiren Nuri Bilge Ceylan’ın Kuru Otlar Üstüne filmi Netflix’te yayınlanmaya başladı. Sinemalarda da büyük ilgi gören film kısa sürede en çok izlenenler arasına girdi. Birçok seyirci çekimleri Erzurum ve Adıyaman’da yapılan Kuru Otlar Üstüne filminin konusunu merak etti. Anadolu’nun ücra köşesine atanan öğretmen Samet’in hikayesi.

Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, ne anlatıyor? Kuru Otlar Üstüne yorumları güzel mi, nasıl?
Yayınlama: 01.03.2024
A+
A-

Nuri Bilge Ceylan’ın filmi olan Kuru Otlar Üstüne filmi Netflix’te yayınlanmaya başladı. Kısa sürede en çok izlenen fimler arasına giren Kuru Otlar Üstüne’nin çekim yerleri çok merak edildi.  Türkiye prömiyerini Adana’da yapacak olan, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Kuru Otlar Üstüne filmi, Merve Dizdar’a Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getirmişti. Merve Dizdar’a Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye’nin Oscar adayı oldu.

 Kuru Otlar Üstüne konusu ne?

Samet (Deniz Celiloğlu) Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini tamamlamak üzeredir. Bu görevi tamamlayınca İstanbul’a atanmayı bekleyen Samet’in beklediği atama gerçekleşmesine ise biraz daha süre vardır. Burada saplanıp kaldığını düşünen Samet, yaşadığı kasvetli hayattan kaçma umudunu kaybetmeye başlar.

Kuru otlar üstüne nerede geçiyor?

Kuru Otlar Üstüne, ücra bir kasabada yaptığı zorunlu görevini tamamlayıp tayin olmayı bekleyen bir öğretmenin hikayesini konu ediyor. Genç bir öğretmen olan Samet, Doğu Anadolu’da zorunlu görevini yapmaktadır. Onun en büyük hayali, zorunlu hizmetini tamamlamasının ardından İstanbul’a tayin olmaktır.

Kuru Otlar Üstüne film yorumları

* Yani öncelikle kesinlik sinemaya gidip bu filmi izlemeyin hem zaman kaybı hemde hayatımda izlediğim en en şaçma filmdi.Bu film yerine yönetmen benim 1 günlük hayatımı film çekse inanın daha güzeldi kesinlikle gitmeyin,güzel diyenler film de oyanyan veya oynatanların akrabasıdır.Bu benim görüşüm.

* 3 saat biraz yorar mı diye tedirginlikle gittim biraz. Lakin büyük usta Nuri Bilge Ceylan kalitesini yine yansıtmış. 3 saat boyun da hiç sıkılmadan izledim. Sevim karakterinin masumiyeti hayran kaldım. Deniz Celiloğlu, Yüksel Aksu, Musab Ekici ve Merve Dizdar’ ın oynadıkları karakteri içimde son anına kadar hissettim. Bu kötü yorumları görünce üzüldüm. Böyle güzel kaliteli filmlere hasret kaldık.

* Nuri Ceylan’n tüm filmlerini izlemiş biri olarak bu filmi de vizyona girdiği gibi izledim. Film 3 saat sürmesine rağmen 1 saat izlemiş gibi tadına doyamadım. Nuri Bilge’nin filmleri uzun da olsa kendisini izlettiriyor. Akıcılığı, görsel efektleri ve oyunculuk üst düzeydeydi.

* Izlerken sevmek icin,filmden bir anlam cikartmak icin cok ugrastim ama hic bir anlami olmayan bir film izledim. Sonuna kadar da izledim.kendimi cok tebrik ediuorum gerecekten.

* Nuri Bilge Ceylan’da yine bir başyapıt eser ortaya çıkartmış. Bence bu film yönetmenin en iyi üç filminden biri. Karakterlerin hepsi çok gerçekçi, hepsinin zaafları var. Hepsinin iyi ve kötü yönleri var. Çok uzun ama neresi çıksa film daha güzel olurdu bilemiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.