Kızıl Goncalar kitabı özeti, sonunda ne oluyor? Kızıl Goncalar kitap özeti kısaca nasıl biityor?

Fragmanları bile büyük ses getiren dizinin konusu da merak ediliyor. Öncelikle belirtelim Kızıl Goncalar kitabı bir kiyap uyarlaması değil, yani Kızıl Goncalar adında bir kitap yok. Ayrıca Kızıl Goncalar başka bir dizinin uyarlaması da değil. Senaryo tamamen yeniden yazıldı, Şükrü Necati Şahin kaleme aldı.

Kızıl Goncalar kitabı özeti, sonunda ne oluyor? Kızıl Goncalar kitap özeti kısaca nasıl biityor?
Yayınlama: 18.12.2023
A+
A-

FOX’un heyecanla beklenen dizisi Kızıl Goncalar bu akşam 1. bölümü ile ekran savaşını verecek. Dizinin konusu ise en merak edilenlerden birisi. Özcan Deniz ve Özgü Namal’ı bir araya getiren dizinin konusu seküler bir Atatürkçü olan psikiyatrist Levent’in Ahiler tarikatına mensup olan Meryem ile buluşmasını konu ediyor. Peki Kızıl Goncalar kitap mı, uyarlama mı?

Kızıl Goncalar dizisinin konusu ise daha önce benzeri olmayan bir konu. Seküler bir Atatürkçü olan psikiyatrist Levent’in, bir vaka sonucu Ahilet taritakına bağlı Meryem ile yollarının ilginç bir şekilde keşismesini anlatıyor. 

Kızıl Goncalar konusu

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen “evlat” söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Kızıl Goncalar dizisi oyuncuları

Levent Alkanlı (Özcan Deniz) ; Meryem Tezel. (Özgü Namal) ; Cüneyd Güneş. (Mert Yazıcıoğlu) ; Sadi Hüdayi Güneş. (Erkan Avcı) ; Beste Özdemir Alkanlı. (Hazal  Türesan) Naim Tezel (Mert Turak) ; Suavi Alkanlı ( Şerif Erol); Birgün Tezel (Sitare Akbaş); Zeynep Tezel ( Mina Demirtaş) 

Kızıl Goncalar dizisi nerede çekiliyor?

Kızıl Goncalar dizisi İstanbul’da çekiliyor. İstanbul’un Beşiktaş ve Galata gibi yerlerinde çekilen Kızıl Goncalar dizisinde renkli görüntüler oluştu. Dizinin bazı sahnelerinin Doğu Anadolu’da çekilmesi de planlanıyor. 

Kızıl Goncalar 1. bölüm özeti

“Faniler” isimli tarikatın dairesinde yaşayan Meryem (Özgü Namal), Naim ve kızları Zeynep memleketlerinde yaşanan depremden sonra İstanbul’a göç ederler. Kızını okutma hayalleri kuran Meryem, tarikatın ve Naim’in kızına dair yaptıkları planlardan habersizdir.

Adli bir vaka sonucu, tarikat şeyhinin gözde torunu Cüneyd’le (Mert Yazıcıoğlu), seküler Atatürkçü bir psikiyatr olan Levent’in (Özcan Deniz) yolu kesişir. Mecburi hizmet yıllarından Faniler’i tanıyan Levent, bir yandan Cüneyd’e yardım edebilmek tarikatın tutucu bakış açısıyla mücadele edecek, diğer yandan özel hayatının çalkantılarıyla boğuşacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.