Kayseri’de okullar yarın tatil mi oldu 22 Aralık cuma okul tatil açıklaması Kayseri Valiliği

KAYSERİ için günler öncesinden yapılan kar yağışı uyarısı tuttu ve gece saatlerinden itibaren bölgede kar yağışı başladı. Yer yer etkisini arttıracak olan kar yağışı bu gece de bastıracak. Gözler ise Kayseri’de kar tatili haberi için Kayseri Valiliği’nde. Yarın, 22 Aralık cuma günü okul tatil olursa 3 günlük bir tatil öğrencileri bekliyor.

Kayseri’de okullar yarın tatil mi oldu 22 Aralık cuma okul tatil açıklaması Kayseri Valiliği
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

Kar yağışı gece saatlerinde başladı ve Kayseri’de hala yer yer etkisini arttırarak devam ediyor. Meteoroloji Kayseri için saatlilk ve haftalık hava durumu raporunu paylaştı. Pazar gününe kadar Kayseri’de kar yağışı etkisini arttırarak devam edecek. Peki kar yağışı nedeniyle yarın yani 22 Aralık cuma günü Kayseri’de okullar tatil olur mu? Gözler kar tatili haberi için bir kez daha Kayseri Valiliği’ne çevrildi. Eğer yarın tatil olursa öğrenciler haftasonu ile birlikte toplam 3 gün tatil yapacak. Kar tatili haberi geldiğinde haberimiz güncellenecektir. Henüz resmi bir bilgi yok. 

Erzincan Bayburt’a kar ve don uyarısı

Meteorolojiden Erzincan ve Bayburt için kar yağışı uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu akşam saatlerinden itibaren Erzincan ve Bayburt çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.
Kar yağışının aralıkla cuma günü de devam etmesi cumartesi ve pazar günü ise Erzincan ve Bayburt’ta yoğun şekilde olması bekleniyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzincan’da 2, Bayburt’ta 8 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu (Siirt dışında), Tekirdağ, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale’nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı azalıyor

Yağışla birlikte iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İl il yeni uyarılar

Yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale’nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.