İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ziyaretçi akını

İzmir Doğal Yaşam Parkı, Çiğli ilçesinde bulunan ve 127 farklı türden toplamda 1333 hayvana ev sahipliği yaptı. Ramazan Bayramı tatilinin 6 gününde ise 150 bin ziyaretçiyi ağırladı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ziyaretçi akını
Yayınlama: 12.04.2024
A+
A-

İzmir Doğal Yaşam Parkı, 400 bin metrekarelik bir alanda bulunuyor ve 127 farklı türden toplamda 1333 hayvana ev sahipliği yapıyor. Bayram tatili süresince, İzmir dışından gelen ziyaretçilerin yanı sıra yerel halkın da ilgisini çekti.

Cumartesi gününden bu yana parkı çoğunlukla çocuklu aileler olmak üzere 150 bin kişi ziyaret etti. Bu yoğunluk nedeniyle park girişinde uzun kuyruklar oluştu.

Ziyaretçiler, sevdikleri ve merak ettikleri hayvanları yakından görmek ve beslemek için fırsat buldular. Özellikle çocuklar, filler, aslanlar ve lemurlar gibi hayvanlarla ilgileniyor ve bol bol fotoğraf çektiriyorlar.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Hande Özyoğurtçu, bayram tatili boyunca hava koşullarının da elverişli olmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu yaşadıklarını belirtti. Özyoğurtçu ayrıca, parkın yeni doğumlarla dolu olduğunu ve özellikle yeni doğan zebra yavrusunun ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi. Çocuklar için özel olarak hazırlanan çocuk hayvanat bahçesinde, hayvanlarla yakın temas kurabilme imkanı bulduklarını da ekledi.

Ziyaretçilerden biri olan Sofia Şahin, İzmir’de yaşamasına rağmen parkı ilk kez ziyaret ettiklerini belirterek, oğluyla birlikte geldiklerini ve oğlunun hayvanları izlerken şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti. Fatih Akın ise, çocuğunun hayvanları ilk defa canlı olarak görmesi için parka geldiklerini ve bu deneyimin onun için önemli bir tecrübe olduğunu dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.