İstanbul’da kar yağışı ne zaman başlayacak? AKOM saat vererek uyardı!

İstanbul’da beklenen kar yağışı için alarm durumuna geçildi. Vatandaşlar İstanbul’da kar ne zaman başlayacak, İstanbul’da kar yağışı saat kaçta başlayacak? sorularının yanıtlarını aramaya başladılar bile. İşte AKOM’dan gelen son dakika kar yağışı uyarısı ve yurt geneli için en son hava durumu tahminleri…

İstanbul’da kar yağışı ne zaman başlayacak? AKOM saat vererek uyardı!
Yayınlama: 27.01.2024
A+
A-

Soğuk ve yağışlı hava dalgası, Türkiye genelinde etkili oluyor. Ülkede kuvvetli̇ soğuklar şubat başına kadar kalacak. İstanbul’da devam eden yağış, akşam ve gece saatleri̇nde sulu kara, kentin iç kesimlerinde kara döneşecek. Sonraki̇ günlerde yağmur ve sulu kar var. Bugün Meteoroloji tarafından Batı Karadeniz ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. AKOM’dan da İstanbul için bir uyarı geldi. Hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın Cumartesi yağmur, Pazar günü ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde devam edeceği belirtildi. İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bölgelerde beklenen hava durumu…

İstanbul’da kar ne zaman yağacak, kar yağışı saat kaçta başlayacak?

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, İstanbul’da hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacak. Bugün yağmur, yarın (28 Ocak Pazar) karla karışık yağmura dönüşecek, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi günü öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahmin raporuna göre hava sıcaklıkları yarından itibaren mevsim normallerinin altına düşecek.

26 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

MGM tarafından Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis,  Erzincan, Erzurum, Giresun, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

Bolu, Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu kar uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji’den gelen son dakika uyarıları

Hava sıcaklğı: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeybatı ve batılı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatılı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde; Siirt, Şırnak ve Hakkari ile Van’ın güney çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.