İftar sofralarınızı şenlendirecek! Usta şeften Afyon usulü kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi

Türk mutfaklarında birçok farklı lezzet bulunurken, iftar sofraları da bu lezzetlerle donatılıyor. Kaymaklı ekmek kadayıfı, sofralarınıza ayrı bir lezzet katacak ve herkesin favorisi haline gelecek. Afyonkarahisarlıların vazgeçilmezi olan bu tatlı, sofranızın en gözde lezzeti olacak. İşte, Afyon usulü ekmek kadayıfı tarifi…

İftar sofralarınızı şenlendirecek! Usta şeften Afyon usulü kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi
Yayınlama: 24.03.2024
A+
A-

Türk mutfaklarında birçok lezzet bulunurken, iftar sofraları bu lezzetlerle daha da zenginleşiyor. Kaymaklı ekmek kadayıfı, sofralarınıza ekstra bir lezzet katacak ve herkesin favorisi olacak. Afyonkarahisarlıların çok sevdiği bu lezzet, sofranızın en özel tatlısı olacak.

İşte Afyon usulü ekmek kadayıfı tarifi:

Malzemeler:

1 kg toz şeker
1.5 kg su
300 gr ekmek kadayıfı
1/2 taze limon
250 gr kaymak

Yapılışı:

Öncelikle şerbet için su, toz şeker ve yarım limonun suyunu bir tencereye koyun. Karıştırarak kaynatın ve ardından bir kenarda bekletin.

Bir tepsiye ekmek kadayıfını yerleştirin ve üzerine el yakmayacak sıcaklıkta su dökün. Kadayıfların suyu çekmesi için bir süre bekleyin.

Bu sırada şerbeti tekrar kaynatmaya devam edin. Şerbet kaynadıktan sonra 15-20 dakika kadar orta ateşte kaynatmaya devam edin.

Ardından kaynayan şerbeti ekmek kadayıflarının üzerine dökün ve orta ateşte tepsiyi çevirerek ekmek kadayıflarını şerbete bulayın.

Düz bir spatula kullanarak ekmek kadayıfının altını ara sıra kontrol ederek pişirmeye devam edin. Altının kuru kalmaması için sürekli havalandırın ve suyun gelmesini sağlayın.

Ekmek kadayıfı şerbeti iyice çektikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabında bir gece dinlendirin.

Servis yapmadan önce dilimlediğiniz ekmek kadayıflarının üzerine kaymak ekleyerek servis edin.

Afyon usulü ekmek kadayıfı tarifiniz hazır! Afiyet olsun!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.