“Gelecekte Mersin’in, yatırım imkanlarından daha fazla pay almasını istiyoruz”

Mersin Ekonomi Platformu; 2011 yılında Mersin de ekonomi odaklı faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulmuş, bugün MTSO Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTB Mersin Ticaret Borsası, AKİB Akdeniz İhracatçılar Birliği, MDTO Deniz Ticaret Odası, ESOB Esnaf Odaları Birliği, SMMMO Sebest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, UTK Ulusal Trunçgil Konseyi ve iş dünyasını temsil eden derneklerle beraber 33 üyesi bulunuyor. Birlik ve beraberlik içerisinde güç birliği platformu olarak Mersin adına girişimlerde bulunarak çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

“Gelecekte Mersin’in, yatırım imkanlarından daha fazla pay almasını istiyoruz”
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Mersin ekonomi platformunun kuruluşundan bugüne yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Mersin ekonomi formu başkanı Servet Özkaya” platformumuz Kurulduğu günden bu güne geride bıraktığı 13 yıl süresince başkanlarımızın öncülüğünde Mersin’in ekonomik ve sosyal hayatının gelişmesi yaşam kalitesinin yükselmesi için bir dizi faaliyetlerde bulunarak, bu güne kadar Akdeniz Ekonomi Formu, Marka Kent Mersin, Uluslararası turunçgil temalı bisiklet turu gibi aktiviteler ile Mersin’in Türkiye yüzyılı vizyonu kapsamında ortaya çıkan yatırım imkanlarından daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

Mersin’in bir üretim kenti olduğunu da vurgulayan Özkaya, “Kentin ticaret, sanayi, tarım, lojistik ve turizm sektörlerinin uyum içinde dengeli bir kentleşme mantığıyla hareket etmesi gerekiyor. Kentin markalaştırması için hep birlikte hareket etmeli, birlikte hareketi teşvik eden bir iletişim stratejisi izlenmeli. Bu manada MEP, üzerine düşeni yapmaya hazır. Bu noktada en önemli amacımız, kentin markalaşma sürecinde güçlü ve cazip yönlerinin kent aktörlerinin katılımıyla belirlenmesi, gerekli analizlerin yapılarak bilimsel yöntemlerle hedef ve stratejilerin belirlenip uygulanması” dedi.

 

Mersin, sahip olduğu coğrafi avantajlar ve doğal potansiyel ile kültürel ve tarihi değerlerinin yanında, ekonomik olarak ta çok önemli bir şehrimizdir.  “Ticaret, tarım, turizm, lojistik ve sanayi gibi sektörler ön plana çıkıyor” ifadesini kullandı. Ülkemizin en cazip kentlerinden biri olacağına inandığımız Mersin’in; büyüme oran ve hızının arttırılması için ihtiyacın Mersin Lobisinin daha aktif olması gerektiğine inanmaktayız. Öncelikli hedefimiz önümüzdeki süreçte, Türkiye yüzyılı vizyonu çerçevesinde ortaya çıkan yatırım imkanlarından, Mersin’in daha büyük pay alması için girişimlerde bulunmaktır.

 

Ülkemizin Akdeniz’deki en önemli liman şehridir

Mersin’in tarım ve sanayi potansiyelini de değerlendiren Özkaya, Türkiye’nin en önemli tarım illeri arasında Mersin’in yer aldığını kaydetti. Narenciye, sebze, meyve, tahıl ve hayvancılık gibi tarım faaliyetlerinin yapıldığı Mersin’de ayrıca sanayinin de geliştiğini aktaran Özkaya, “Petrokimya, tekstil, gıda, metal, makine ve inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren sanayi tesisleri bulunmaktadır. Mersin, Türkiye’nin önemli ekonomik merkezlerinden biridir. Mersin Limanı, Türkiye’nin en büyük limanları arasındadır. Mersin Limanı, Doğu Akdeniz’in en önemli ticaret merkezlerinden biridir. Mersin, ayrıca turizm açısından da önemli bir şehirdir. Mersin’de her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ağırlanmaktadır. Sonuç olarak, Mersin tarihi, doğal güzellikleri, tarım ve sanayi potansiyeli ile Türkiye’nin ikinci bir Marmara olma yolunda hızla ilerleyip gelişmektedir

 

Mersin Ekonomi Arama Konferansı İstişare Toplantısı düzenlenecek

Bu yıl Eylül-Ekim aylarında yapılması planlanan ‘Mersin Ekonomisi Arama Konferansı’ için ön hazırlık toplantısının yapıldığını kaydeden Servet Özkaya, “2 Mayıs’ta düzenlediğimiz hazırlık toplantımızda Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve STK Başkanları yer aldı. Mersin ticaretinin ve ihracatının geliştirilmesi için çalışmalar yapılması ve önceliklerin belirlenmesi amacıyla düzenlediğimiz toplantıda; Arama Konferansında öne çıkarılacak sektörlerin belirlenmesi, Ticaret Bakanlığı’ndan katılacak birimlerin tespiti, diğer bakanlıklardan katılacak ilgili birimlerin belirlenmesi, Arama konferansına katılacak üniversiteler ve temsilcilerinin belirlenmesi, Çukurova Bölgesinden ilgili kurum ve kuruluşların belirlenmesi, Mersin Ekonomi Platformu temsilcilerinin belirlenmesi, konferansın yapılacağı yerin ve tarihinin belirlenmesi, Ticaret Bakanlığımızın himayesinde DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu koordinasyonunda, MEP Mersin Ekonomi Platformu işbirliği ile Mersinde gerçekleştirilecek olan uluslararası ekonomi formunun değerlendirilmesi konuları üzerinde fikir alışverişinde bulunduk” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.