Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de bulunan Türk vatandaşı sayısını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ortak basın toplantısı düzenledi. Hakan Fidan basın toplantısında Gazze’de kaç Türk vatandaşı var? sorusuna yanıt verdi. Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana tahliye edilen Türk vatandaşı sayısını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de bulunan Türk vatandaşı sayısını açıkladı.
Yayınlama: 14.10.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin Mısır’da konuştu. Hakan Fidan, “İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunun 30’unun tahliyesini başardık” dedi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ortak basın toplantısında İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalar hakkında bilgi verdi. Dışişleri Bakanı Fidan, Filistin’deki durumu işaret ederek “Masum sivilleri hedef alan saldırıları ve sivil can kayıplarını elbette reddediyoruz, kınıyoruz” dedi.

Fidan, “İsrail’i uluslararası hukuka ve insani değerlere bağlı kalmaya davet ettiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Gazze’deki Türk vatandaşı sayısı 300

Türkiye’nin Gazze’ye yolladığı yardımların gelmeye devam edeceğini belirten Fidan: “(Gazze’den tahliyeler) İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunun 30’unun tahliyesini başardık” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.