Fahiş bilet fiyatı satan otobüs firmalarına 5.3 milyon ceza

Fahiş fiyatlarla bilet satışının önlenmesi ve korsan taşımacılığın engellenmesi amacıyla 4 bin 810 otobüs denetlendi. Bu denetimler sonucunda kurallara uymayan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandı.

Fahiş bilet fiyatı satan otobüs firmalarına 5.3 milyon ceza
Yayınlama: 14.04.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yollarda ve yolcu taşımacılığında alınan tedbirleri vurguladı. Bakan Uraloğlu, bakanlık ekipleri ve kolluk kuvvetleriyle sahada 7 gün 24 saat denetimlerin gerçekleştirildiğini ve vatandaşların bayram boyunca rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için çalıştıklarını ifade etti.

Uraloğlu, otobüs biletlerinin fahiş fiyatlardan satılmasını önlemek için denetimlerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ve bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan işletmecilere idari para cezaları uygulandığını belirtti. Ramazan Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük yoğunluk yaşandığını ve bu süreçte 80 bin 195 otobüs seferi gerçekleştirildiğini ve 2 milyon 759 bin 818 yolcunun taşındığını paylaştı.

Ayrıca, 4 bin 810 otobüsün denetlendiğini ve yapılan denetimler sonucunda Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı şekilde ücret tarifesi uygulayan ve fahiş fiyattan bilet satışı gerçekleştiren otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandığını aktardı. Korsan taşımacılık yapan ve izinsiz noktalarda yolcu alan veya indiren otobüs işletmecilerine ise 1 milyon 269 bin lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.