Erzurum’da okullar yarın tatil mi oldu 20 Mart Erzurum Valiliği kar tatili bilgisi geldi mi?

ERZURUM için günlerdir yapılan yoğun kar yağışı uyarısı devam ediyor. Kar yağışı bölgede özellikle akşam saatlerinden itibaren etkisini daha da arttıracak. Birçok öğrenci ve veli kar yağışı nedeniyle Erzurum’da okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyor. peki yarın yani 20 Mart Çarşamba günü Erzurum’da okullar tatil mi oldu Erzurum Valiliği açıklaması

Erzurum’da okullar yarın tatil mi oldu 20 Mart Erzurum Valiliği kar tatili bilgisi geldi mi?
Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-

ERZURUM için meteorolojinin son dakika hava durumu tahmini tuttu ve kar yağışı bölgede 2 gündür etkili oluyor. Bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı bölgede daha da artacak. Olumsuz hava koşullarından dolayı yarın Erzurum’da okullar tatil olacak mı araştırması arttı. Peki yarın yani 20 Mart Çarşamba günü Erzurum’da okullar tatil olur mu? Gözler kar tatili açıklaması için bir kez daha Erzurum Valiliği’ne çevrildi. Henüz resmi bir açıklama gelmedi, haberimiz güncellenecek. 

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü  hava durumuna ilişkin açıklama yaptı. Günlük hava durumu değerlendirmesinde “Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz,İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği, yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize’de kuvvetli , yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Van’ın güneyi ile ve Şırnak’ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. ” denildi.

Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

-Doğu Anadolu’da kar yağışı devam ediyor. İstanbul’da bugün hava 15 derece. Ama yarın sıcaklıklar düşüyor. Perşembe günü İstanbul’da sıcaklık 9 dereceye düşecek.

Sıcaklık düşüyor

Tüm yurtta 4 ila7 derece arasında sıcaklıklar düşecek. İç Anadolu’ya, Karadeniz’in iç kesimlerine kar yağışı geliyor. İç Ege’nin doğusuna Afyon, Denizli gibi bölgelere kar yağışı geliyor.  Hafta sonu hava toparlanmaya başlıyor. Pazar günü batı bölgelerimize bahar geliyor. Pazar günü İstanbul dahil olmak üzere sıcaklık 20 dereceyi geçecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.