Erzurum’da okullar yarın tatil mi 4 Ocak okul tatil mi Erzurum Valiliği yeni açıklaması

ERZURUM için meteorolojinin son hava durumu tahminleri tuttu ve yüksek kesimlerde etkili olmak üzere kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yarın da devam edecek, buzlanmaya aman dikkat! Peki yarın yani 4 Ocak Perşembe günü Erzurum’da okullar tatil mi, gözler Erzurum Valiliği kar tatili açıklamasında.

Erzurum’da okullar yarın tatil mi 4 Ocak okul tatil mi Erzurum Valiliği yeni açıklaması
Yayınlama: 03.01.2024
A+
A-

Erzurum’da yarın yani 4 Ocak Perlembe günü okullar tatil olacak mı sorusu bugün arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Hava durumu tahminlerine göre Erzurum’da gece başlayan kar yağışı yarın da devam edecek, sıcaklık değerleri düşüyor. Peki yarın okullar tatil olur mu sorusu için gözler Erzurum valiliği’ne çevrildi. Henüz gelen resmi bir tatil açıklaması yok, haberimiz tatil kararı çıktığında güncellenecektir. 

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir yaptığı açıklamada, “Balkanlar üzerinden kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek ve yüzde 90 olasılıkla bir kar yağışı alacağız” dedi.

Özdemir, “Ocak ayının 10’undan itibaren 14’üne kadar, yani 10-14 Ocak arası İstanbul’a kar yağması ihtimali çok yüksek. Ayın 10’undan itibaren akşam saatlerinde Trakya’dan giriş olacak. Ondan sonra yavaş yavaş Marmara Bölgesi’ne yayılacak” diye konuştu.

Ocak ayının sonuna kadar karla mücadele

Ocak ayının ortasından sonra yoğun kar yağışı beklentilerinin süreceğini belirten Özdemir, “Ocak ayının ikinci yarısından itibaren yeni bir sistem geliyor. Daha güçlü. Güzel bir kar alma ihtimalimiz yüksek” dedi. Özdemir’e göre Anadolu’da Ocak ayının sonuna kadar karla mücadele sürecek.

Bu illere kar ve yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Çanakkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Ardahan çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, bu sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında beklenen yağışların, bu sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.