Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, haftada kaç gün, Ankara ve Kars çıkış gün ve tarihleri

Doğu Ekspresi seferleri yeniden başlıyor. Turistik Doğu Ekspresi seferleri başlama tarihi Ankara çıkışlı ilk sefer 11 Aralık 2023, Kars çıkışlı ilk sefer ise 13 Aralık 2023 olarak açıklandı. Doğu Ekspresi seferleri haftada 3 gün gerçekleşecek. İşte Doğu Ekspresi durakları ve sefer bilgilerinin ayrıntıları….

Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, haftada kaç gün, Ankara ve Kars çıkış gün ve tarihleri
Yayınlama: 01.10.2023
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Ekspresi seferlerine ilişkin detayları açıkladı. Doğu Ekspresi müdavimleri ve Doğu Ekspresiyle seyahat etmek isteyen ancak bugüne kadar fırsat bulamayanların merakla aradığı ‘Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor?’ sorusunun yanıtı belli oldu. Turistik Doğu Ekspresi seferleri 11 Aralık’ta Ankara çıkışıyla başlıyor. Karşı yönden Kars çıkışlı ilk Doğu Ekspresi seferi tarihi ise 13 Araılık 2023. 

Doğu Ekspresi haftada 3 sefer yapacak

Turistik Doğu Ekspresi ile aralıktan itibaren haftada üç gün sefer gerçekleştirilecek. Ekspres, Ankara’dan 11 Aralık 2023-8 Mart 2024 ve Kars’tan 13 Aralık 2023-10 Mart 2024 tarihleri arasında sefer yapacak.

Doğu Ekspresi Ankara ve Kars çıkışlı seferlerin günleri

Doğu Ekspresi Ankara’dan çıkış günleri pazartesi, çarşamba, cuma; Doğu Ekspresi Kars’tan çıkış günleri ise çarşamba, cuma, pazar günleri olarak belirlendi. Turistik Doğu Ekspresi bu sezon Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 sefer yapacak.

Doğu Ekspresi biletleri nereden, nasıl alınır?

Doğu Ekspresi 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. 160 kişilik Doğu Ekspresi’nde 8 yataklı vagonun 6’sının bilet satışlarını seyahat acenteleri üzerinden yapılacak. 2 vagonun ise TCDD tarafından bireysel yolculara satılacak. 

Doğu Ekspresi bilet fiyatı düzenlemesi

Turistik Doğu Ekspresi için bu sezon sabit fiyat uygulaması yerine ekonomik şartlar, işletme maliyeti ve talep durumu dikkate alınarak değişken fiyat politikasına geçildi.

Doğu Ekspresi tarihi duraklarda uzun süreli bekleme yapacak

Güzergahı üzerindeki tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi için Ekspres, Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum’da, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas’ta yaklaşık 3’er saat duracak.

Doğu Ekspresi durakları

TCDD Taşımacılık AŞ’nin en uzun rotalarından biri olan Doğu Ekspresi, Ankara’dan hareket edip Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahında 1310 kilometre yol katettikten sonra son durağı Kars’a ulaşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.