Dilek İmamoğlu mesleği nedir, ne mezunu? Dilek İmamoğlu ailesi babası kimdir?

Güzelliği ve zerafeti ile dikkat çeken Dilek İmamoğlu aslen Trabzonlu ve 49 yaşında. Dilek İmamoğlu istanbul Üniversitesi Turizm Bölümü mezunudur ve kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Annesi Havva Kaya’yı 77 yaşında kaybeden Dilek İmamoğlu’nun babası hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. 

Dilek İmamoğlu mesleği nedir, ne mezunu? Dilek İmamoğlu ailesi babası kimdir?
Yayınlama: 30.03.2024
A+
A-

Türkiye yarın yerel seçimler için sandık başına gidecek ve oyunu kullanacak. Seçim öncesi parti liderleri kadar eşleri de çok merak edilen konulardan biri oldu. Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu kimdir merak ediliyor. Yaşı, gerçek mesleği ve Dilek İmamoğlu’nun babası araştırılıyor. 49 yaşında aslen Trabzonlu 3 çocuk annesi

Yerel seçimlere artık sadece 1 gün kaldı, yarın Türkiye oy vermek için sandık başına gidecek. Büyük seçime saatler kala partilerin liderleri, adayları kadar eşleri de çok merak ediliyor ve araştırılıyor. Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu hayatı ile merak ediliyor.

Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu’nun tanışması ve evliliğe giden yola birlikte çıkma kararı almaları da çok ilginç. Dilek İmamoğlu ile bir düğünde karşılaştığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, arkadaşımın kız kardeşi olduğunu öğrenince bir eyvah dedim diyerek tanışma hikayelerini şöyle anlatıyor. 

Habertürk’te Veyis Ateş’in sunduğu ‘Akılda Kalan’ programına konuk oldu. İmamoğlu eşiyle ilginç tanışma hikayesini şöyle anlattı:

Arkadaşımın kardeşi olduğunu öğrendim

Eşimle bir düğünde tanıştım. Arkadaşımın kız kardeşiydi. Öğrenince ‘eyvah’ dedim. Gönül geri çekilmiyor, sen ne kadar gitsen de. Tanışmayı bir boyut ileriye götürdüm. Direkt ‘benim evleneceğim kadın’ dedim.

Önce arkadaşımın kapısını çaldım, mertçe konuştuk. Nasıl bir hayat düşündüğümü ifade ettim kendisine. Bana söylememiş gibi oldu kabul ettiğini. Süreç tatlıya bağlandı. 18 Kasım 95’te evlendik. Eşim 18 Kasım, oğlum 18 Kasım, evlilik tarihimiz 18 Kasım’dır. Bizim için özel gündür.

Dilek İmamoğlu kimdir?

Evlilik öncesi soyadı: Kaya, d. 18 Kasım 1974, Vakfıkebir, Trabzon), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşidir. 1974 Trabzon doğumlu İmamoğlu İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümü mezunudur ve kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. 1995 yılında Ekrem İmamoğlu ile evlenmiştir. Dilek İmamoğlu, engelli bireylerin farkındalığını arttırmak, kadın hakları ve çocuk eğitimi ile ilgili çeşitli çalışmalarda bulunmaktadır.

İlk yılları ve eğitimi

Dilek Kaya, 18 Kasım 1974 tarihinde Vakfıkebir, Trabzon’da doğdu. Ekrem İmamoğlu bir röportaj esnasında eşi Dilek İmamoğlu’nun “10 çocuklu bir ailenin en küçük evladı” olduğunu söylemiştir. İlk öğrenimini Trabzon’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümü’nde devam etti. Lisans eğitimini bitirdikten sonra kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. İmamoğlu, Cam Tavan Sendromu alanında tez çalışması yapmıştır, “Y kuşağının liderlik beklentileri, demokratik ve otokratik liderlik tarzlarının bütünleşik kalkınmaya etkisini” inceleyen doktora çalışmasına ise devam etmektedir.

Aktivizm

Dilek İmamoğlu, “engellilerin yaşadıkları zorlukları hissetmek ve farkındalık yaratmak için” Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya eşliğinde İstanbul’da tekerlekli sandalye ile bir gün süresince dolaşmıştır.  İmamoğlu’na, 2014 yılında “engelli bireylere dönük yaptığı farkındalık etkinliği” sonucunda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından Şükrü Sürmen Ödülü verilmiştir

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.