Bahar dizisinin Rengin’i Ecem Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Ecem Özkaya’nın hayatı ve kariyeri

Show TV’nin yeni dizisi Bahar’da Rengin karakterine hayat veren Ecem Özkaya, izleyicilerin merak ettiği isimlerden biri oldu. Peki Ecem Özkaya kimdir? Ecem Özkaya’nın hayatı ve kariyeri hakkında neler biliyoruz?

Bahar dizisinin Rengin’i Ecem Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Ecem Özkaya’nın hayatı ve kariyeri
Yayınlama: 05.03.2024
A+
A-

Show TV’nin yeni dizisi Bahar, ilk bölümünden itibaren izleyicilerin ilgisini çekti. Güney Kore yapımı Doctor Cha’dan uyarlanan dizide, Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak başrolleri paylaşıyor. Dizinin dikkat çeken karakterlerinden biri de, Bahar’ın eşi Timur’la yasak aşk yaşayan Rengin. Rengin karakterine hayat veren isim ise, başarılı oyuncu Ecem Özkaya. Özkaya, dizideki kötü kadın rolüyle seyircilerin tepkisini çekse de, gerçek hayatta oldukça sempatik ve başarılı bir oyuncu olarak tanınıyor. Peki Ecem Özkaya kimdir? Ecem Özkaya’nın hayatı ve kariyeri hakkında neler biliyoruz? İşte detaylar…

Ecem Özkaya’nın hayatı

Ecem Özkaya, 25 Haziran 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi. Baba tarafından Kırgız, anne tarafından ise Çerkes kökenlidir. İlköğretimden liseye kadar İstanbul’da eğitim aldı. Maltepe Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon Bölümünü bitirdi. Küçük yaşta aldığı drama dersleri ve lisede katıldığı amatör tiyatro grubu ile oyunculuğa başladı.

Ecem Özkaya’nın kariyeri

Televizyon kariyerine 2007 yılında “Kartallar Yüksek Uçar” dizisiyle adım atan Özkaya, daha sonra “Havalimanı / İyi Uçuşlar”, “Elveda Rumeli”, “Cümbür Cemaat Aile”, “İffet” gibi birçok yapımda rol aldı. En bilinen rollerinden biri, TRT 1 ve FOX’ta yayımlanan “Zengin Kız Fakir Oğlan” dizisinde canlandırdığı Biricik karakteridir. Ayrıca, “Hayat Şarkısı”, “Can Kırıkları” ve “Gönül Dağı” gibi önemli projelerde de yer aldı.

Sinema dünyasında da başarılı işlere imza atan Özkaya, “Sizi Seviyorum”, “5 Dakikada Değişir Bütün İşler” ve “Kim Daha Mutlu” gibi filmlerde rol aldı.

Ecem Özkaya, aynı zamanda tiyatro oyuncusu olarak da tanınıyor. 2019 yılında Kanlı Komedya isimli oyunda Caligula karakterini oynadı. Bu rolüyle 23. Sadri Alışık Ödülleri’nde Tiyatro alanında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Ecem Özkaya’nın özel hayatı

Ecem Özkaya, 2010 yılında oyuncu Mustafa Üstündağ ile evlendi. Çiftin 2013 yılında Ahmet Kaan adında bir oğlu dünyaya geldi. Özkaya ve Üstündağ, 2020 yılında boşandılar. Ecem Özkaya, oğluyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

Ecem Özkaya’nın sosyal medya hesabı

Ecem Özkaya, Instagram hesabından sık sık paylaşımlar yapıyor. Oyuncu, hem kendi hem de oğlunun fotoğraflarını takipçileriyle paylaşıyor. Ayrıca yer aldığı projelerle ilgili haber ve videolar da paylaşıyor. Ecem Özkaya’nın Instagram hesabının adı @ecemozkaya ve 185 bin takipçisi var.

Ecem Özkaya kaç yaşında?

Ecem Özkaya, 25 Haziran 1988 doğumlu olup, 36 yaşındadır.
Ecem Özkaya nereli? Ecem Özkaya, İstanbul doğumludur. Baba tarafından Kırgız, anne tarafından ise Çerkes kökenlidir.

Ecem Özkaya kiminle evli?

Ecem Özkaya, 2010-2020 yılları arasında oyuncu Mustafa Üstündağ ile evliydi. Çiftin bir oğlu vardır.

Ecem Özkaya hangi dizilerde oynadı?

Ecem Özkaya, Kartallar Yüksek Uçar, Elveda Rumeli, Havalimanı, Sizi Seviyorum, Cümbür Cemaat Aile, İffet, Zengin Kız Fakir Oğlan, Hayat Şarkısı, Gönül Dağı, Can Kırıkları, Kim Daha Mutlu? ve Bahar gibi dizilerde rol aldı.
Ecem Özkaya hangi ödülü kazandı? Ecem Özkaya, 2019 yılında Kanlı Komedya oyunundaki performansıyla Sadri Alışık Ödülleri’nde Tiyatro alanında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.