“Asgari ücretli için bir çocuğun kırtasiye masraflarını karşılamak imkansız hale geldi!”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik zorlukların, birçok aile için hayatı daha da zorlaştırdığını belirterek, "Asgari...

“Asgari ücretli için bir çocuğun kırtasiye masraflarını karşılamak imkansız hale geldi!”
Yayınlama: 27.08.2024
Düzenleme: 27.08.2024 17:39
A+
A-
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik zorlukların, birçok aile için hayatı daha da zorlaştırdığını belirterek, “Asgari ücretle geçinen bir aile için, okula başlayacak bir çocuğun tüm kırtasiye masraflarını karşılamak neredeyse imkânsız hale geldi.” dedi.

Sümer,  “Okul öncesi kırtasiye masraflarının aşırı yükselmesi ve ailelerin karşılamakta yaşadıkları ekonomik zorluklar” konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Özellikle enflasyonun hızla artmasının temel ihtiyaçların karşılanmasını güç hale getirdiğini kaydeden Sümer, bu durumdan en çok etkilenenler arasında, okula yeni başlayacak çocukları olan ailelerin yer aldığını vurguladı. Sümer, “Okul sezonu yaklaşırken, kırtasiye malzemeleri, okul çantası, defterler, kalemler, kitaplar ve diğer eğitim gereçlerinin fiyatları her yıl katlanarak artıyor. Bu artış, asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler için büyük bir yük oluşturuyor.” diye konuştu.

Sümer, “Birçok aile, eğitim masraflarını karşılamak için borçlanmakta veya diğer zorunlu harcamalarından kısmaya çalışmaktadır. Bu ekonomik baskı altında bazı aileler çocuklarının eğitimden geri kalmaması için çeşitli fedakarlıklarda bulunurken, bazıları temel kırtasiye malzemelerini bile almakta zorlanıyor. Bu durum, çocukların eğitim hayatına dezavantajlı bir başlangıç yapmasına neden oluyor. Defter, kalem, çanta, suluk, önlük gibi temel ihtiyaçlar 10.000 TL’yi aşabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Sümer, öğrencilerin eğitime eşit şartlarda başlayabilmeleri için devletin daha fazla destek sağlaması gerektiğini ifade ederek, kırtasiye yardımları, burslar ve okul masraflarının karşılanması gibi önlemlerin, asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelerin üzerindeki yükü hafifletebileceğini aktardı. Sümer, “Eğitim, ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olarak görülmelidir. Özel okullar, servis ücretleri, atama bekleyen öğretmenler ve devlet okullarındaki eğitimin seviyesi gibi konular da ayrı tartışma konuları haline gelmiştir. Eğitim her geçen yıl daha da karmaşık bir hale gelmektedir.” dedi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.