AKİB’den inşaat malzemeleri sektörüne yönelik UR-GE Projesi

İnşaat Malzemeleri Sektörünün uluslararası rekabet gücünün geliştirilebilmesi amacıyla, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne bağlı Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Demir ve Demir Dışı Metaller ile Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birlikleri tarafından UR-GE projesi hayata geçiriliyor.

AKİB’den inşaat malzemeleri sektörüne yönelik UR-GE Projesi

Ticaret Bakanlığı ve TİM koordinasyonunda belirlenen ülkemiz ihracat hedeflerini daha üst seviyelere taşımak amacıyla, Adana ve Mersin illerinde İnşaat Malzemeleri sektöründe ihracat faaliyetlerine devam eden AKİB üyelerinin dünya pazarındaki ihracat paylarının arttırılmasının sağlanması ve henüz ihracata başlamamış olan firmaların ihracata teşvik edilmesi  için UR-GE projesi gerçekleştiriliyor. 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğimizce yürütülecek proje kapsamında bir araya gelecek olan firmalar, uluslararası pazarlara girmek ve rekabet güçlerini artırmak için uzman ve danışmanlar eşliğinde ihtiyaçlarını belirleyerek, bu belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, aşama aşama ihtiyaç analizi, danışmanlık-eğitim ve yurt dışı faaliyetlere yönelik harcamalarının destek kapsamında değerlendirilmesi imkânı bulacaklar.

2010/8 Sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesine ilişkin Tebliğ” çerçevesinde düzenlenecek olan bu projeye katılan firmalar, her bir organizasyon maliyetinin %75’i oranında devlet desteğinden prefinansman olarak yararlanabilecekler.

Projeye katılım sağlamayı talep eden firmaların gerekli evrakları doldurarak en geç 10 Aralık 2021 Cuma gününe kadar Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne  iletmeleri gerekmektedir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.