Akbank 3Ç23 bilanço tarihi ile kar tahminleri ve bilanço beklentisi

Türkiye’nin köklü bankalarından Akbank 2023 yılı üçüncü çeyrek bilançosunun açıklanacağı tarih yaklaşıyor. Akbank yatırımcıları Akbank 3Ç23 bilanço ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı ile Akbank üçüncü çeyrek kar tahminleri ve bilanço beklentilerini merak ediyor. İşte Akbank 3Ç23 bilanço detayları…

Akbank 3Ç23 bilanço tarihi ile kar tahminleri ve bilanço beklentisi
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

Akbank üçüncü çeyrek bilançosu için geri sayım başladı. Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank son dönemdeki açıklanan bilançoları verileri, kar beklentileri ile hisse yatırımcılarının radarında. Peki Akbank 3Ç23 bilançosu ne zaman açıklanacak? Akbank üçüncü çeyrek bilanço beklentileri ve kar tahminleri neler? Hadi gelin AKBNK koduyla borsada işlem gören Akbank’ın bilanço detaylarına yakından bakalım…

Akbank 3Ç23 bilançosu ne zaman açıklanacak?

Akbank 2023 yılı üçüncü çeyrek bilançosunun açıklanacağı tarih 26 Ekim 2023 Perşembe. Akbank üçüncü çeyrek bilançosunun 26 Ekim’de borsa seansı kapanışı sonrası kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Akbank üçüncü çeyrek bilançosu Kamu Aydınlatma Platformu-KAP aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak.

Akbank üçüncü çeyrek bilanço beklentileri ve kar tahminleri

Akbank 3Ç23 bilanço beklentileri ve kar tahminleri aracı kurumlarca yayınlandıkça güncellenen içeriklerle bu haberde olacak. Ancak Akbank’ın bir önceki döneme ait bilanço sonuçları ve kar-zarar rakamları üçüncü çeyrek bilançosuna da ışık tutuyor. Gelin 26 Ekim’de 3Ç23 bilançosunu açıklayacak olan Akbank’ın en son açıkladığı bilançosundaki mali durumuna birlikte bakalım.

Akbank 2Ç23 bilanço sonuçları: 20,3 milyar net kar 

AKBNK 2Ç23’de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %54,9 artışla 20 milyar 307 milyon TL net kar açıklamıştır. Bankanın 1Ç23’e göre ise net karı %89,6 artış göstermiştir. Açıklanan net kar rakamı piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleştiği görülüyor.

1Ç23’deki %25 artışın ardından ücret ve komisyon gelirleri artış oranı oldukça kuvvetli toparlanarak %38 seviyesine yükselmiştir. Banka 2. çeyrekte TL kredilerde çeyreklik %7 seviyesinde bir büyüme elde etti. TL kredi büyümesi tüketici kredileri ve kredi kartları ağırlıklı gerçekleşti. Ticari kredilerde ise çeyreklik %4 düşüş gerçekleşti. Bankanın TL mevduatı çeyreklik %19 büyürken, YP mevduatı ise $ bazında %5 düşüş gösterdi.

Komisyon gelirleri yıllık %163 artış gösterirken, faaliyet giderleri ise yıllık %149 artış gösterdi. Takipteki kredi oranı 2. çeyrekte 30 baz puan düşüş gösterdi ve %2.4 seviyesine geriledi. Net faiz marjı ilk çeyrekte 2023 ilk çeyreğine göre 160 baz puan düşerek %3,3 seviyesine gerilerken bunda negatif bölgede daha da derinleşen TL kredi spredlerinin rolü ön planda gözüküyor.

Şirketin 2023 yılı beklentileri ise şu şekilde:

TL Kredi Büyümesi: ~ 40%
YP Kredi Büyümesi (USD): Düşük tek haneli seviye
Net Faiz Marjı (swap düzl.): 4-5%
Net Ücret ve Komisyon Artışı: ~ 60%
Operasyonel Giderler Artışı: İyileşme
Operasyonel Giderler/ Gelirler: Düşük 30%’lu seviye
Takipteki Krediler Oranı: < 3%
Net Kredi Maliyeti (kur etkisi hariç): ~ 100 baz puan
Özsermaye Karlılığı: ~ 30%

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.