Emekliye 29 Ekim’de ikramiye var mı, ne kadar?

Emekliye müjde! Emekliler 29 Ekim’de ikramiye alacak. Emekli 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için gözler Meclis’ten gelecek son dakika haberlerinde. Öte yandan 29 Ekim emekli ikramiyesine ilişkin kulislerden gelen bilgiler sevindirici. Emekliye 29 Ekim ikramiyesine artık kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar…

Emekliye 29 Ekim’de ikramiye var mı, ne kadar?
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Emekliye 29 Ekim ikramiyesi var mı, ne kadar, emekli 29 Ekim ikramiyesi son dakika haberleri emekliler ve emekli yakınları tarafında aranıyor. Bir süredir ekonomi kulislerinde konuşulan 29 Ekim emekli ikramiyesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Cumhuriyet’in 100’ncü yılına özel olarak emeklilere verilecek olan 29 Ekim emekli ikramiyesi ‘tek seferlik’ ödenecek. Yani gelecek yıllardaki 29 Ekim’lerde emekliler ikramiye alamayacak. Peki emekli 29 Ekim ikramiyesi ne kadar olacak? Henüz bir rakam açıklanmış değil ancak emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramları’nda aldığı 2 bin lira ikramiyenin 29 Ekim için de uygulanması muhtemel.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesine ilişkin hükümetin çalışmalarını bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazdı Abdülkadir Selvi, ikramiyenin kesin olduğunu aktardı. İşte Abdülkadir Selvi’nin bugünkü köşesinden 29 Ekim emekli ikramiyesine ilişkin yazdıklarının detayları…

29 Ekim ikramiyesi tek sefer ödenecek

“Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söyleniyor” diye yazan Selvi, hem memur emeklilerinin hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin eşit şekilde yararlanacağını, seyyanen zam yapılacağını kaydetti.

Bunun için yasal düzenleme yapılacağını ifade eden Hürriyet yazarı Abdülkadir Sevli bugünkü yazısında şöyle devam etti:

“Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde. Bunu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı nedeniyle, ‘Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi’ olarak tanımlayanlar da var. Tekrar ifade ediyorum. Kulağıma gelen bir defaya mahsus olacağı yönünde ama bu tatmin edici olur mu emin değilim. Emeklilerimiz zor durumda. Bir defalığına verilecek ikramiye emeklileri tatmin etmez. Çünkü hayat pahalılığı karşısında en çok onlar eziliyor. Bir defaya mahsus değil, yıl sonuna kadar yapılacak bir seyyanen zam onları rahatlatabilir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.