Bankalar bugün açık mı, 8 Nisan bankalar kaça kadar açık? Bayram tatili banka çalışma saatleri

9 gün sürecek olan bayram tatili bugün başladı. Uzun tatile hasret kalan birçok kişi yollara düştü bile. 9 günlük tatil boyunca bankalar açık olacak mı, 9 gün boyunca bankalar kapalı mı olacak sorusu ise gündemde. Peki bugün yani 8 Nisan’da bankalar açık olacak mı?

Bankalar bugün açık mı, 8 Nisan bankalar kaça kadar açık? Bayram tatili banka çalışma saatleri
Yayınlama: 08.04.2024
A+
A-

Bayram tatiline 8 Nisan’da eklendi ve böylece bayram tatili 9 güne çıktı. Yola çıkan, tatil planları olan birçok vatanda ise bankaların durumunu merak ediyor, bankalar 9 gün boyunca kapalı mı olacak sorusuna yanıt arıyor. Bayram boyunca birçok devlet kurumu kapalı olacak. Fakat bankalar için durum farklı olacak. Bankalar bugün yani 8 Nisan Pazartesi günü açık olacak. Yani bayram öncesi bankacılık işlemlerinizi şubeye giderek rahatlıkla yapabilirsiniz. Özel sektör çalışanları için bayram tatili arefe günü öğlen başlayacak.

Bankalar 8-9 Nisan’da açık mı, kapalı mı?

Bankalar 8 Nisan Pazartesi günü açık olacak. Bankalar 9 Nisan Salı günü (arefe günü) yarım gün açık olacak. Bankalar özel sektör olduğu için idari izin kapsamında yer almıyor.

Bankalar Borsa İstanbul’a göre çalışması nedeniyle 9 günlük tatilin dışında kalıyor.  Yani, özel sektör çalışanları için bayram tatili arefe günü öğlen başlayacak.

Bayram boyunca hastane, kargo firmaları ve bankalar kapalı olacak.

Bayram tatili ne zaman başlayacak?

Bayram dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı arefesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arefe günü idari izin olarak kararlaştırıldı.

Buna göre; Bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona erecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.