Balıkesir’de yarın okul tatil olur mu 20 Aralık tatil haberi valilik duyurdu mu?

Balıkesir için meteorolojini hava durumu tahmini tuttu. Yarın sabah saatlerinde Balıkesir’de yoğun sis etkili olacak, görüş mesafesi iyice azalacak, sıcaklıklar 5 derece birden düşecek. Yeni haftada kar yağışı beklentisi var. Peki yarın yani 20 Aralık çarşamba günü okullar Balıkesir’de tatil olur mu?

Balıkesir’de yarın okul tatil olur mu 20 Aralık tatil haberi valilik duyurdu mu?
Yayınlama: 19.12.2023
A+
A-

Balıkesir hava durumu için meteorolıjinin tahmini tuttu, sıcaklıklar düşmeye başladı. Sabah saatlerinde yoğun sisin etkili olacağı Balıkesir’de yarın okullar sis nedeniyle tatil olur mu sorusu akıllara  geldi. Henüz bu konuda valilikten bir tatil açıklaması gelmedi. Okul tatili haberi geldiğimizde haberimiz güncellenecektir. 

Yurt genelinde hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Ülke genelinde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Balıkesir’de yoğun sis

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bu sabah sis etkili oldu.
Bandırmayı etkisi altına alan yoğun sis deniz ve kara taşımacılığında aksamalara sebep oluyor. Sis nedeniyle trafikte görüş mesafesi düştü. Bazı araçlar sis nedeniyle farlarını yakarak ilerlerken, şehrin bazı noktalarında trafik yoğunlaştı. Sabah saatlerinde başlayan etkili sisten Yenikapı-Bandırma, Bandırma Yenikapı deniz otobüsü seferlerinde zorluklar yaşanırken şehir içinde araçlar farlarını yakarak seyrediyor özellikle sabah saatlerinde yaşanan sis ve puslu havanın Bandırma çevresinde bir müddet daha süreceği tahmin ediliyor.
Yetkililer özellikle sabah saatlerinde trafikte araç sürücülerinin muhtemel kazalara neden olmaması için dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunurken, sisli havanın Bandırma ve çevresinde sabah saatlerinde yoğun sislenme olacağı belirtildi.

Ardahan’da Kura Nehrinin yüzeyi dondu

Ardahan’da etkili olan kar yağışının ardından kent merkezinden geçerek, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri’nin yüzeyi buz tuttu.
Ardahan’da önceki gün başlayan kar yağışı etkili olurken, hava sıcaklığı da sıfırın altında 11 dereceye kadar düştü. Kent merkezinden geçerek, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri’nin yüzeyi, buzla kaplandı.
Vatandaşlardan Yavuz Irmak, önceki günlerde donan fakat sıcaklıklarının artmasıyla çözülen Kura nehrinin hava sıcaklıklarının yeniden eksi derecelere düşmesiyle tekrardan donduğunu söyledi. Irmak, ”Son yağan karla birlikte hava sıcaklığı da eksi derecelere düştü. Doğuya kış yeniden geldi. Bizim de kaderimiz bu. Ardahan’da bazı bölgelerde kar ve tipi etkili olurken bazı bölgelerde ise soğukla mücadele başladı. Şu anda gördüğünüz gibi etkili olan soğuklarla birlikte Kura nehrinin yüzeyi de buzla kaplandı. Artık 3 ay bekleyeceğiz ki bahar gelsin diye” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.