Ramazan 2025’te ne zaman başlayacak? 2025 Ramazan Bayramı ne zaman?

Müslümanların dört büyük farzından biri olan oruç ibadetinin ne zaman başlayacağı, her yıl olduğu gibi bu yıl da merak konusu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı için Ramazan ayının başlangıç tarihini belirledi. Peki, ilk oruç ne zaman tutulacak? Detaylar haberimizde.

Ramazan 2025’te ne zaman başlayacak? 2025 Ramazan Bayramı ne zaman?
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

İslam aleminin en önemli ibadetlerinden biri olan Ramazan ayının başlangıcı, her yıl heyecanla beklenir. Hicri takvimin Miladi takvimden yaklaşık 11 gün daha kısa olması nedeniyle Ramazan ayı, her yıl farklı tarihlere denk geliyor. 2025 yılında Ramazan ayının ne zaman başlayacağı, oruç ibadetine ne zaman başlanacağı soruları, bu yıl da gündemde yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre belirlenen günleri sizinle paylaşıyoruz. Detaylar için okumaya devam edin!

2025 Ramazan ne zaman başlayacak?

Hicri takvime göre 9. ay olan Ramazan ayı, 2025 yılında Mart ayına denk geldi. Müslümanlar, 1 Mart Cumartesi günü ilk oruçlarını tutacaklar. İlk sahur ise 28 Şubat Cuma gecesi yapılacak.

2025 Ramazan Bayramı ne zaman?

Bir diğer merak edilen konu ise “Ramazan Bayramı 2025 ne zaman?” sorusu oldu. Diyanet tarafından yapılan açıklamada belirtilen takvime göre, Ramazan Bayramı’nın ilk günü ise 30 Mart Pazar günü kutlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.