Yaren Leylek filmi neden vizyondan kaldırıldı, yasaklandı mı? Yaren Leylek olayı nedir?

Yaren Leylek filmi neden vizyondan çekildi, neden sinemada gösterilmiyor? 2023 yazında çekilen film geçtiğimiz haftalarda yayına girmişti. 4 Ekim’de gösterime giren film bugün yayından kaldırıldı. Peki Yaren Leylek neden kaldırıldı?

Yaren Leylek filmi neden vizyondan kaldırıldı, yasaklandı mı? Yaren Leylek olayı nedir?
Yayınlama: 09.10.2024
Düzenleme: 09.10.2024 15:32
A+
A-

2023 yazında çekilmesine rağmen geçtiğimiz haftalarda vizyona giren, sinema filmlerinde gösterime sokulan Yaren Leylek filmi vizyondan çekildi. Bu ani kararı filmin yapımcısı duyurdu. Filmi merakla bekleyen birçok seyirci ise bunun nedenini araştırmaya başladı. Başrollerinde Buğra Gülsoy, Hande Doğandemir ve Seçkin Özdemir’in olduğu film Yaren Leylek filmi neden sinemadan kaldırıldı?

2023 yılının yazında çekilen dizinin henüz vizyon yolculuğu başlamadan filmin kötü adamı Kıvanç Talu’nun hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan dava açılmıştı.

Sev Yapım bu gelişme üzerine harekete geçmişti ancak Talu’nun filmdeki sahneleri hikayenin ana konusuna hizmet ettiği için atılamamıştı. Bu sebeple Talu’nun adı afişten ve ilk servis edilen basın bültenlerinden çıkarılmıştı.
Ozan Uzun’un yönettiği ve Buğra Gülsoy, Hande Doğandemir ile Seçkin Özdemir’in başrollerinde yer aldığı filmin yapım şirketi Sev Yapım vizyondan çekildiklerini açıkladı.

Gerekçe belirtmeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aile sevgisini kardeşlik duygusunu, hayvan dostluğunu aşılamaya çalıştığımız filmimiz Yaren Leylek’i dün itibariyle vizyondan ve sinema salonlarından çektiğimizi bildirmek isteriz. Başka tarihlerde ve platformlarda görüşmek üzere… Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.