Polatöz: Ücretlinin fakirleştiği gözler önünde

Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, vergide adalet talebiyle bir araya geldi. Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Orta Vadeli Program (OVP) ile sermayedarların korunup kârlarının artırıldığını, çalışanların ise yüksek enflasyon altında eriyen ücretleriyle nasıl fakirleştiğini görüyoruz.” dedi.

Polatöz: Ücretlinin fakirleştiği gözler önünde
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Uzm. Dr. Polatöz, 9 Ekim 2024 itibarıyla sağlık çalışanlarının 31 haftadır sağlık merkezleri önlerinde vergide adalet istemek için eylem yaptıklarını belirtti. Hükümetin, dolaylı vergilerle halktan aldığı geliri yüksek faizle dağıtıp şirketlere kamudan sermaye aktardığını ifade eden Polatöz, “Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Eylül 2024 itibarıyla enflasyonu %88,63 olarak belirlerken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) %49,38 ile daha düşük açıkladı. 200 TL, yüksek enflasyonun ve Türk Lirası’ndaki değer erimesinin sembolü haline geldi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, Türkiye’nin geçen yıl %5,1 büyüme kaydettiğini duyurduğunu hatırlatan Polatöz, “Emekçiler bu gelirden pay alamıyor, barınma ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve yeterli beslenemiyor. Hükümet, aile hekimliği çalışanlarından yüksek vergiler kesmekle kalmayıp, yeni bir yönetmelik taslağı hazırlıyor. Bu taslak, aile sağlığı merkezlerine ayrılacak sınırlı kaynaktan %12’ye varan kesintilerle kaynak sağlanmasını öngörüyor” ifadelerini kullandı. Polatöz, “Eziyet Yönetmeliği” olarak adlandırılan taslağın, sağlık çalışanlarının gelirlerini azaltacağına dikkat çekerek, “Verilen hizmetin kalitesi yerine sayısının dikkate alındığı bir sistem, hekimlerin ve hastaların karşı karşıya gelmesine neden oluyor. Bu yönetmelik, güvenceli çalışmaya ve iyi hekimliğe zarar verecek” dedi. Sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha yineleyen Polatöz, %35 vergi kesintisini kabul etmediklerini, adaletsiz vergi uygulamasına karşı en fazla %15 vergi kesintisi talep ettiklerini açıkladı. “Vergide adalet istiyoruz” eylemlerinin her çarşamba devam edeceğini belirten Polatöz, toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için mücadelelerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.