Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesinden, hem kadınlar hem de çocuklar faydalanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi, Tarsus’un Yenice mahallesi ve çevresindeki kadınlar ve çocuklar için önemli bir kaynak haline gelmiştir. Bu merkez, çocukları geleceğe hazırlarken, kadınların sosyal hayatlarına katılmalarını ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlayan eğitim programları sunmaktadır.

Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesinden, hem kadınlar hem de çocuklar faydalanıyor
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Yaşar Bayboğan Hizmet Binası, çeşitli etkinliklere ayrılmış farklı alanlarla donatılmıştır. Giriş katında çocuk atölyesi, ikinci katında ise kadın atölyesi bulunur; burada kırkyama, patchwork, kurdele nakışı ve ev tekstili gibi faaliyetler gerçekleştirilir. Kadın atölyesinden 40 kadın yararlanırken, çocuk atölyesinde 36-72 ay arasındaki çocuklara ikili eğitim verilmektedir. Anneler, çocuklarını atölyeye bırakırken, burada aldıkları eğitimle el becerilerini geliştirerek aile ekonomilerine de katkı sağlamaktadır. Ayrıca, kadınlar Büyükşehir Üretici Kadın Stantları projesinden yararlanma imkânına sahip olmaktadır.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Şube Müdür Vekili Nazlı Cemre Dursun, bu merkezde çocukların kaliteli eğitim aldığını ve kadınların ev ekonomilerine katkı sağladığını belirtti. Dursun, “Kadın atölyemizde ev tekstili, patchwork, kırkyama ve iğne oyası etkinlikleri yapmaktayız. Bu sayede kadınlarımız ev ekonomisine katkı sağlıyor. Çocuk atölyemizde 36-72 ay çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Onların müzik, dans, psikososyal ve psikomotor becerilerini geliştiriyor, bilişsel süreçlerine destek oluyoruz” dedi. Merkeze olan talebin yoğunluğuna dikkat çeken Dursun, atölyeler ve Çocuk Gelişim Merkezlerine büyük önem verdiklerini vurguladı. “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Çocuklar bizim geleceğimiz, aynı zamanda yaşama sevincimiz.’ Bu yüzden çocuklarımız ve kadınlarımız bizim için büyük önem taşıyor,” diye ekledi.

Kadın atölyesi öğretmenlerinden Fatma Kuru, kurslar sonucunda kadınların el becerilerini artırdığını belirtti. “4 yıldır kadınlara eğitim veriyoruz. Sadece kırkyama değil; ev tekstili, kurdele nakışı, iğne oyası gibi her alanda çalışmalar yapabiliyorlar. Geldiklerinde belki hiçbir şey bilmiyorlardı ama burada çok şey öğrendiler. Bu, ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oldu. Bazı kursiyerlerimiz burada yaptıkları ürünleri satmak için Tarsus’taki stantlara gidiyor. Ayrıca, biz kurs olarak sipariş de alıyoruz. Sadece Yenice değil, çevre köylerden de katılım var. Kapımız herkese açık,” şeklinde konuştu.

Çocuk atölyesi öğretmenlerinden Sultan Benzer, şimdiye kadar 115 çocuğun atölye faaliyetlerinden faydalandığını vurguladı. “36-72 ay arası çocuklara eğitim veriyoruz. 2 yıldır aktif olan atölyemizde bugüne kadar 115 çocuğumuza destek olduk. Şu anda atölyemizde 50 öğrencimiz yarı zamanlı olarak öğrenim görüyor,” ifadelerini kullandı.

Çocuk atölyesinde görevli beden eğitimi öğretmeni Mehtap Aydıncı, çocukların burada eğlenerek öğrendiklerini belirtti. “Atölyemize kayıtlı çocuklarımız çeşitli etkinlikler, danslar, eğitsel oyunlar ve spor faaliyetlerinde bulunarak; yaşayarak öğreniyor, öğrenirken de eğleniyorlar,” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Yaşar Bayboğan Hizmet Binası’ndaki birimlerden faydalandığını ifade eden ve kadın atölyesinden çok yarar gördüğünü belirten Fulya Karacan, “Ben üretici kadın atölyesine 2 yıldır geliyorum. Böyle bir şeye ilgim vardı ama burada artık profesyonelleştik. Sabah kızımı kreşe bırakıyorum, öğlen de oğlumla dershaneye geliyoruz. Aile boyu buradayız. Ürettiklerimizi, Tarsus’taki Kültür Park’ta kurulan üretici kadın stantlarında satışa sunuyoruz. Böylece aile ekonomimize de katkıda bulunmuş oluyoruz. Ayrıca burada sosyalleşiyoruz. Bizim için terapi gibi oluyor. Herkes burada derdini, tasasını unutuyor ve mutlu bir şekilde evine gidiyor,” dedi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.