Nurten Yontar kimdir? CHP Milletvekili Nurten Yontar’ın hastalığı ne? CHP’li Nurten Yontar nereli?

Meclis’te meme kanseri farkındalık ayı kapsamında yaptığı etkileyici konuşmasıyla büyük takdir toplayan ve milletvekillerinden ayakta alkış alan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, kamuoyunun ilgi odağı oldu. Hem verdiği mesajlar hem de kişisel hikayesiyle merak edilen isimlerden biri haline gelen Yontar’ın hastalığı ve kim olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Nurten Yontar hakkında tüm detaylar!

Nurten Yontar kimdir? CHP Milletvekili Nurten Yontar’ın hastalığı ne? CHP’li Nurten Yontar nereli?
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Meclis’te meme kanseri farkındalık ayı için konuşma yapan ve vekillerden ayakta alkış alan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar hayatı merak konusu oldu. Nurten Yontar’ın hastalığı ve kim olduğu en sık merak edilen konular arasında yer aldı. Nurten Yontar kimdir? Yanıtı haberimizde…

Nurten Yontar kimdir?

1965 yılında Bulgaristan Kırcaali’de dünyaya gelen Nurten Yontar,  1977’de ailesiyle birlikte İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtinde yaşamına devam etti. Eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden tamamlayan Yontar, lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını da aynı alanda tamamlayarak akademik kariyerini güçlendirdi. Özel sektörde 25 yıl boyunca hayat ve emeklilik sigortası alanında insan kaynakları, muhasebe ve finans müdürlüğü gibi çeşitli roller üstlenen Yontar, ayrıca sandık ve okul sorumlusu olarak görev yaptı.

Nurten Yontar Nereli?

CHP’nin Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Bulgaristan’da dünyaya geldi. Kırcaali şehrinde hayata gözlerini açan Yontar, aktif olarak Meclis’te görevini sürdürmektedir.

Nurten Yontar’ın hastalığı ne?

CHP’nin Tekirdağ Milletvekili olarak görevini sürdüren Nurten Yontar, meme kanseri hastalığıyla mücadele ediyor. Yontar son olarak meclis kürsüsünde yapmış olduğu meme kanseri farkındalık konuşması ile dikkat çekti.

Nurten Yontar hangi bölümden mezun?

Nurten Yontar, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olup, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. Bu süreçte sağlam bir akademik temel oluşturmuş ve bu altyapı, kariyerinde önemli avantajlar elde etmesine yardımcı olmuştur.

Nurten Yontar’ın yaşı kaç?

1965 yılında dünyaya gelen Nurten Yontar’ın 2024 tarihi itibari ile yaşı 59’dur.

Nurten Yontar siyasi kariyeri

Siyasi hayatına Gaziosmanpaşa teşkilatı ile adıma atan Nurten Yontar, yaşadığı sağlık sorunları sonrası Tekidağ’a yerleşmek durumunda kaldı. Pasif üye olarak yer aldığı görevini Tekirdağ’da aktif hale getirdi. Yontar başta mahalle sorumluluğu olmak üzere çeşitli görevlerde yer aldı. Nurten Yontar’ın görev noktaları arasında Tekirdağ Merkez İlçe Kadın Kolu, Süleymanpaşa ilçe yönetimi ve Tekirdağ İl yönetimi yer alır.

Kariyerini 2019 yılında Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi olarak yeni bir yön verdi. Aradan bir yıl geçmesi ile 2020’dePartisinin Balkan Masası Tekirdağ il temsilciliği görevinde yer aldı. Öte yandan parti eğitmeni unvanına da sahip olan Nurten Yontar, aktif şekilde parti içi eğitim çalışmalarına katılım sağlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.