Memur ve emeklinin zam umudu sönüyor! Uzmandan üzücü haber: Refah payını yok saydı!

Yeni yılla birlikte maaşlara zam geliyor! Hem asgari ücret hem de memur maaşları Ocak ayında güncellenecek. Memur ve emeklilerinin maaş artışıyla ilgili yapılan hesaplamalar, refah payı konusunda bazı beklentilerin karşılanmadığını gösteriyor. Peki 2025’de beklenen zam oranları verilecek mi? Uzman isim o oranı açıkladı! İşte yanıtı…

Memur ve emeklinin zam umudu sönüyor! Uzmandan üzücü haber: Refah payını yok saydı!
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Yılın büyük bir bölümünü geride bırakırken, enflasyonun etkisi her geçen gün daha fazla hissediliyor. TÜİK’in açıkladığı son verilere göre, Eylül ayında enflasyon neredeyse yarı yarıya artış gösterdi. Bu durum, vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde düşürdü. Önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon rakamları, 2025 yılı maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek ve milyonlarca kişinin hayatını etkileyecek.

Memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacak?

Cebimize ne kadar daha para geçecek? Bu soru, özellikle memur ve memur emeklileri için oldukça önemli. Türkiye Gazetesi’nde yayımlanan bir yazıda, SGK uzmanı İsa Karakaş, yeni yılda maaşlara yapılacak zam oranlarını değerlendirdi.

Memur ve memur emeklilerinin yakından takip ettiği zam oranları konusunda İsa Karakaş önemli açıklamalarda bulundu. SGK uzmanı İsa Karakaş, yaptığı değerlendirmede, Ocak 2025’te maaşlara yapılacak zammın en fazla %10 olacağını öngördü. Karakaş, refah payı gibi ek bir artış beklentisinde olmadığını da sözlerine ekledi.

2025 Ocak ayı zam oranı ne kadar olacak?

Karakaş yazısında Ocak zammında oranların nasıl olacağına dair de açıklamalarda bulundu. Karakaş’a göre,
toplu sözleşme gereği, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına %6 oranında zam yapılması kararlaştırıldığı, ancak yılın son üç ayında enflasyon oranı bu rakamın üzerinde olursa, fark maaşlara ekleneceği bilgisi aktarıldı.

Refah payı nedir?

Refah payı, çalışanların sadece enflasyon kadar zam almalarıyla yetinmeyerek, hayat standardını koruyabilmeleri için uygulanan bir sistemdir. Bu sayede, döviz kurundaki oynamalar, fiyatlardaki artışlar gibi faktörlerin olumsuz etkileri azaltılır. Memur, işçi ve emekliler gibi farklı kesimlere uygulanan refah payı, çalışanların yaşam kalitesini artırmayı amaçlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.