KYK kredisi çıkanlar almak zorunda mı? Kredi kabul edilmesi zorunlu mu?

KYK burs başvurusunda bulunan ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler bu krediyi almak zorunda mı? Geri ödemek istemeyenler KYK kredisini kullanmayabilir mi? Yanıt haberimizde…

KYK kredisi çıkanlar almak zorunda mı? Kredi kabul edilmesi zorunlu mu?
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

KYK başvurusu yapan bir öğrenci olarak, burs veya kredi çıkacağı belirsizliğiyle karşı karşıyasınız. KYK kredisi, öğrencilere önemli bir destek olsa da, beraberinde getirdiği sorumluluklar da unutulmamalıdır. Kredi alan öğrenciler, belirli bir süre içerisinde borçlarını ödemekle yükümlüdürler. Peki, burs beklentisiyle başvuruda bulunduğunuz halde kredi çıkarsa ne yapmalısınız? KYK kredisi almak zorunlu mu, yoksa başka seçenekleriniz var mı? İşte, bu soruların cevapları!

KYK kredisi iptal edilir mi?

Öğrenciler, KYK kredisi başvurusunda bulunarak bu haktan yararlanabilirler. Ancak, krediyi almak istemeyen öğrenciler, imza sürecini tamamlamayarak bu haktan feragat edebilirler. Krediyi kabul eden öğrenciler ise belirli bir süre içerisinde borçlarını ödemekle yükümlüdürler.

Kredi borcu, öğrencinin devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar sürede ve aylık taksitler halinde ödenir. Bu süre zarfında öğrenci, iş bulma veya başka bir gelir elde etme durumunda bile borçlarını ödemeleri gerekir.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.