Köfteci Yusuf domuz eti mi satıyor 2024 Sağlık Bakanlığı açıklaması

Köfteci Yusuf’un etlerinde domuz eti mi var sorusu bugün sosyal medyanın da konusu oldu. Sağlık Bakanlığı içinde domuz eti olan bir zincir köfteciyi tespit etti fakat ismini vermedi. Peki içinde domuz eti olan köfteci Köfteci Yusuf mu?

Köfteci Yusuf domuz eti mi satıyor 2024 Sağlık Bakanlığı açıklaması
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Türkiye günlerdir Sağlık Bakanlığı’nın yayımlandığı listede yer alan kurumlardaki sağlık ve gıda skandalını konuşuyor. Yaptığı sıkı denetimler sonrası Sağlık Bakanlığı insan sağlığını tehdit eden kurumları bir bir sitesinde ifşa etti. Son açıklama ise kafaları karıştırdı. Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin önde gelen köfteci zincirlerinden birinin de etlerinde domuz eti kullandığını söyledi. Türkiye’nin dört bir yanında şubesi olan köftecinin adını ise açıklamadı. Kurum mahkeme kararı ile adının açıklanmasını engellemişti. Vatandaşların aklına ise birçok köfteci geldi. Bunlardan en meşhuru ve her gün binlerce vatandaş tarafından gidilen Köfteci Yusuf oldu. Birçok vatandaş Köfteci Yusuf’un köfterinde, etlerinde domuz eti mi var sorusuna yanıt aramaya başladı. Belirttiğimiz gibi söz konusu haberde ünlü bir köfteci, zinciri olan bir köfteci olduğu belirtiliyor ama kurumun ismi verilmiyor.

Köfteci Yusuf’ta domuz eti mi var?

Bakanlık, genellikle denetimlerde uygunsuz ürün tespit edilen firmaları internet sitesinde yayımlıyor. Ancak bu köfte zinciri, iddialara göre Bakanlık’tan önce harekete geçerek mahkeme kararıyla adının açıklanmasını engelledi. Böylece firmanın ismi gizli tutuldu ve kamuoyuna duyurulmadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi yayımlamış, Düzce’deki bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti bulunduğunu açıklamıştı. Bu skandal, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, ünlü börekçiler de benzer iddialarla gündeme gelmişti. Sultangazi, Pendik ve Kağıthane’deki bazı börekçilerin ürünlerinde insan sağlığına zararlı içerikler tespit edilmiş, kıymanın içine kanatlı eti ve taşlık karıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Köfteci Yusuf’un sahibi kim?

Köfteci Yusuf’un asıl adı Yusuf Akkaş’tır. Yusuf Akkaş, Bursa’nın Kızılhisar Köyü’nde doğdu. İlk dükkanını 1996 yılında İznik’te açtı. 1998 yılında yine İznik’te Köfteci Yusuf’un temellerini attı. Kısa sürede ikinci şubesini Orhangazi’de, üçüncü şubesini de Yalova yolunda açtı. Şimdi ise Türkiye’nin bir çok ilinden dahil olmak üzere toplamda 181 şubesi bulunuyor.

Köfteci Yusuf’un sahibi yüzde yüz oranıyla Yusuf Akkaş’a aittir. 1978 yılında Bursa’nın Kızılhisar Köyü’nde doğmuştur.
Giderek büyüyen Köfyeci Yusuf, şimdilerde ise Köfteci Yusuf A.Ş. markasını kardeşi Ramazan Akkaş ile birlikte işletmektedir.

Köfteci Yusuf, Avrupa Standartlarında Türkiye’nin en büyük Köfte Fabrikası’dır. Sadece Köfte olarak değil, döner, Burger, Dürüm, Hesaplı Kasap, Kahvaltı ve Çorba markaları ile de hizmetlerini sunmaktadır.

Bursa Yenişehir’deki Et Entegre Tesisleri ile Hesaplı Kasap adı altında, zengin kasap ve şarküteri ürünlerini Türkiye’nin bir çok noktasında tüketiciye ulaştırmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.