Discord olayı nedir? Discord’a erişim engeli mi geliyor?

Discord’a Erişim Engeli Gelmeyecek mi? Son günlerde yaşanan olayların ardından Discord uygulaması, erişim engeli tartışmalarının merkezine oturdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan yapılan açıklamada, uygulamanın yasaklanması yerine farklı çözümlerin değerlendirildiği belirtildi. Peki, discord olayı nedir? Discord kapanıyor mu? Yanıtlar haberimizde…

Discord olayı nedir? Discord’a erişim engeli mi geliyor?
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Discord uygulaması üzerinden yürütülen şantaj ve tehdit faaliyetleri inceleme altına alındı. Bu durum, “Discord kapatılacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord’a ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun Discord uygulamasında şantaja maruz kaldığı görüntülerin kurgu olduğunu ve bu görüntüleri yayınlayan T.D.’nin (18), Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı. Bu gelişmelerin ardından, Discord uygulamasının kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu oldu. Peki, Discord’a erişim engeli gelecek mi, kapanacak mı? İşte son durum gelişmeleri…

Discord olayı nedir?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un orta noktasına yaşanan cinayet sonrası sosyal medyada çeşitli olayların gün yüzüne çıkarılması gündeme geldi. 19 yaşındaki Semih Çelik’in vahşi cinayetleri, sadece iki canın kaybı değil, aynı zamanda toplumun derin yaralarını da gözler önüne serdi. Çelik’in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar, cinayetlerin önceden planlandığını ve failin uzun süredir bu yönde bir hazırlık içinde olduğunu gösterdi. Özellikle Discord’daki “901” koduyla anılan karanlık çevrelerin, Çelik’e ilham kaynağı olduğu iddia edildi. Bu çevrelerde, çocukların şantajla tehdit edildiği, cinsel istismara maruz bırakıldığı ve dijital ortamda adeta avlandığı ortaya çıktı. “901” kodu, masum çocukların hayatlarını karartan bir lanetin sembolü haline geldi.

Sosyal medya platformlarından olan X’de olayların ortaya çıkması ile Discord’da kötü niyetli kişilerin bir araya geldiği grupların varlığına dair iddialar ortaya atıldı. Belirtildiğine göre bu uygulama üzerinden küçük yaşta çocuk ve gençler şantaj ve tehdit altında kendilerinden istenenleri yapıyor. Bir grup zorba gencin şantajı ile genç bir kızın kendine zarar vermeye zorlanması büyük yankı uyandırdı. Olayın büyük ses getirmesi ve sosyal medyada kaos haline gelmesi sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görüntülerin montaj olduğunu açıkladı. Ancak kullanıcılar arası tartışmalar henüz son bulmuş gibi görünmüyor.

Discord’a erişim engeli mi geliyor?

Oyun oynayanların sıklıkla kullandığı Discord uygulaması zaman içerisinde kötü niyetli grupların uğrak noktası haline geldi. Küçük yaşta çocukların da aralarında bulunduğu gençlerin gizli bilgilerini ele geçiren bir grup, şantaj ve tehdit ile onları istenmeyen davranışlara zorlandığı belirtildi. Reşit yaşta olmayan bu gençlere yönelik yapılanlar arasında zorla görüntülerinin çekilmesi ve kendilerine zarar vermeye zorlanmaları dikkat çeken detaylar oldu. Yaşanan bu olaylar uygulamanın güvenlik mekanizmasının sorgulanmasına neden oldu.

Son dönemde çeşitli kötü amaçlı kullanımlara neden olduğu iddiası, Discord uygulaması için erişim engeli görüşlerini gündeme getirdi. Çoğunlukla ufak yaşta gençler tarafından kullanılan uygulama, son zamanlarda kötü amaçlı kullanıcılar ve bunlardan kaynaklı olduğu belirtilen olaylarla gündemde. Çocuklara ve gençlere yönelik yapıldığı belirtilen şantajlar, istismar iddiaları Discord uygulamasının sosyal mecralarda tartışma konusu oldu.

Gündemde yer alan olaylar sonrası  uygulamaya erişim engeli gelme ihtimalleri gündeme geldi. Tartışmaların büyümesi ile konuya ilişkin bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi.

Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok” ifadeleri ile Discord’a erişim engeli geldi şeklindeki yorumların şu an için asılsız olduğu belirtilmiş oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.