Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan vefat etti! Türk siyasetinde iz bırakan Kutan hayatını kaybetti! Recai Kutan kimdir?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan hayatını kaybetti. Recai Kutan kimdir? Recai Kutan kaç yaşında? Recai Kutan nereli? Recai Kutan kaç yaşında vefat etti? Yanıtlar haberimizde!

Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan vefat etti! Türk siyasetinde iz bırakan Kutan hayatını kaybetti! Recai Kutan kimdir?
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Saadet Partisi Genel Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti! Recai Kutan kimdir sorusu ve biyografi bilgileri, vefat haberinin ardından merak konusu oldu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı olan Recai Kutan, Ankara’da yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle yaklaşık bir hafta önce hastaneye kaldırılmıştı ve bugün hayatını kaybetti.

Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada, “Saadet Partisi kurucu genel başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz, ESAM Genel Başkanı muhterem büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun.” denildi.

Recai Kutan kaç yaşında vefat etti?

Saadet Partisi Kurucu Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından yapılan paylaşım ile duyurulan vefat haberi sonrası merak edilenler arasında Recai Kutan kaç yaşında vefat ettiği de yer aldı. Kutan 94 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Recai Kutan kimdir? Recai Kutan Nereli ve hangi tarihte doğdu?

5 Nisan 1930’da dünyaya gelen Recai Kutan, Malatyalıdır. Kutay eğitim hayatının ilk, orta ve lise dönemlerini Malatya’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde başladığı yüksek öğretim sürecine ise 1952 yılında bitirdi. Mezuniyetinin ardından, 1952-1966 yılları arasında Devlet Su İşleri’nde (DSİ) çalıştı. Bu süre zarfında, Malatya DSİ 92. Şube Başmühendisi olarak görev yaptı ve 27 yaşında Diyarbakır DSİ 10. Bölge’de Türkiye’nin en genç Bölge Müdürü oldu.

1974-1980 yılları arasında Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek siyasete adım attı. 16., 20. ve 21. dönemlerde Malatya milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yer aldı.

1977 seçimlerinde MSP’den Malatya Milletvekili seçilen Kutan, II. Milliyetçi Cephe Koalisyon Hükümeti’nde İmar ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından diğer MSP yöneticileriyle birlikte 10,5 ay hapis yattı. Askeri mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak Askeri Yargıtay’ın kararı bozmasıyla beraat etti.

Recai Kutan, 19 Temmuz 1983’te kurulan Refah Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı ve Malatya Milletvekilliği görevlerinde bulunmuştur. 1996-1997 aralığındaki tarihlerde 54. Hükümet’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevini yerine getirdi. Refah Partisi’nin kapanması ile birlikte, yeni kurulan Fazilet Partisi’nin genel başkanlığına seçilmiştir ve 1999 genel seçimleri sonucunda yeniden meclise katıldı.

Kapatılan Fazilet Partisi sonrasında, 2001’de Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer almış ve partinin kurucu genel başkanlık görevini yerine getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.