DEVA Partili Sadullah Kısacık’tan ek kaynak kitap için kanun teklifi

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Millî Eğitim Temel Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu. Kısacık, okullarda öğrenciler ve veliler üzerinde mali yük oluşturan ek kaynak kitaplar konusunda çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı.

DEVA Partili Sadullah Kısacık’tan ek kaynak kitap için kanun teklifi
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Kanun teklifinde, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sadece ders kitaplarını değil, tüm ek kaynak ve yardımcı kitapları da ücretsiz olarak sağlaması gerektiğini belirtti.

Kısacık, teklifinde şu ifadelere yer verdi: “Okullarda okutulacak tüm ders kitabı ve ders kitabı dışındaki basılı eğitim malzemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılmalıdır. Bakanlığın sunduğu kaynak kitapların dışında başka bir materyalin kullanılması yasaklanmalıdır.”

Velilerden talep edilen ek kaynak kitapların, eğitimde eşitsizliğe sebep olduğunu belirten Kısacık, Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu sorunu görmezden geldiğini söyledi. “Veliler, okullardan gelen ek kaynak kitap talepleriyle zor durumda kalıyor” diyen Kısacık, öğrencilerin eğitimde eşitliğe ulaşabilmesi için tüm eğitim materyallerinin devlet tarafından ücretsiz sunulması gerektiğini savundu. Kısacık, ek kaynak kitapların çoğunun ticari amaçlarla hazırlanmış, kontrolsüz içerikler olduğunu ve eğitim sistemi için tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Kanun teklifinin eğitimde fırsat eşitliği sağlanması adına önemli olduğunu belirten Kısacık, “Kaynak kitaplara ulaşabilen ve ulaşamayan öğrenciler arasında farklar oluşuyor. Bu durum, çocuklarımızın eşit eğitim almasını engelliyor. Devlet okullarında tüm çocuklarımızın aynı kalitede eğitim alması gerekir.” dedi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.