Mazhar Alanson oğlu Hilmi Alanson kimdir, yaşı kaç? Hilmi Alanson eşi kim, kiminle evli?

Mazhar Alanson’un kızı 50 yaşındaki Eda Alanson’un bir süredir kanser tedavisi görüyordu ve kansere yenildi. Ölüm haberi ile yıkılan MazharAlanson bugün kızına son görevini yapacak, defnedecek. Bu kahreden haber sonrası Mazhar Alanson’un çocukları kaç tane? Kızı Eda Alanson ve oğlu Hilmi Alanson’un annesi kimdir?

Mazhar Alanson oğlu Hilmi Alanson kimdir, yaşı kaç? Hilmi Alanson eşi kim, kiminle evli?
Yayınlama: 06.10.2024
Düzenleme: 06.10.2024 09:34
A+
A-

74 yaşındaki Mazhar Alanson cuma günü, kızı Eda Alanson’un ölüm haberi ile sarsıldı. 50 yaşındaki Eda Alanson’un bir süredir kanser tedavisi gördüğü ve kansere yenik düştüğü öğrenildi. Eda Alanson bugün defnedilecek. Bu vahim olayın ardından birçok kişi Mazhar Alanson’un çocukları kaç tane araştırması yaptı. Mazhar Alanson ilk evliliği Hale Alanson’dan 2 tane çocuğu oldu. Bir kızı olan Mazhar Alanson’un bir de Hilmi Alanson adında bir oğlu var. Oğlu Hilmi Alanson Kübra Çiçek ile evli. Çocuklarının annesi ilk eşi Hale Alanson ise 2021 yılında vefat etti.

İlk eşi Hale Alanson’la 1970’te devlet konservatuvarında tanıştıktan sonra 1972’de evlendi. Türküz Türkü Çağırırız albümünde 2 şarkının vokallerinde yer aldı. Çiftin ilk çocuğu Eda Alanson ikinci çocukları ise Hilmi Alanson oldu. Hale Alanson 2021 yılında vefat etti.

Aynı filmde oynamışlardı

Mazhar Alanson ve kızı Eda Alanson, 2009 yılında Kirpi isimli filmde birlikte rol almıştı. Mazhar Alanson’ın ilk eşi Hale Alanson ile 1972 yılında evlenmişti. Mazhar ve Hale çiftinin çocukları olan Eda Alanson, gazetecilik ve metin yazarlığı yapmaktaydı.

Eda Alanson, MFÖ’nün 10 yıl aradan sonra çıkardığı albümleri “AGU”nun ilk şarkısı “Muaf”ın sözlerini yazmış, babası Mazhar Alanson da bestelemişti.

Mazhar Alanson son paylaşımı

Instagram hesabından kızının vefatıyla ilgili paylaşım yapan Mazhar Alanson, “Canım kızım melek Eda Alanson melek oldu. Yarın öğle namazı ile Fatih camiinden uğurlayacağız. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.