Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Somali ile enerji diplomasimizi sürdürüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin kıtalar arası enerji işbirliklerini genişletme çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirisaq Mohamed Omar ile görüşen Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden Somali ile enerji diplomasisinin sürdüğünü belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Somali ile enerji diplomasimizi sürdürüyoruz
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Bakan Bayraktar, İstanbul Boğazı’ndan Somali’ye doğru yola çıkmaya hazırlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’ni uğurlamadan önce Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı ile bir araya geldi. Görüşme sırasında geminin Somali denizlerinde yapacağı sismik araştırmaların ayrıntıları tekrar gözden geçirildi. Bayraktar, “Mevcut iş birliğimizi kara sahalarında da sürdürme adına karşılıklı olarak yapabileceklerimizi değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Aynı gün içinde Sao Tome ve Prinsipe Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bakanı Jose do Nascimento Carvalho de Rio ile de görüşen Bakan Bayraktar, Sao Tome ve Prinsipe’nin offshore sahalarında hidrokarbon alanında işbirliği yapma konusunu ele aldı. Bayraktar, Somali ile başlatılan kıtalar arası enerji çalışmalarının genişletileceğini ve uluslararası enerji diplomasisinin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Türkiye ile Somali arasında enerji ve savunma işbirliği kapsamında başlatılan çalışmalar, Oruç Reis’in Somali denizlerindeki görevine başlamasıyla daha da güçleniyor. Türkiye’nin Somali ile imzaladığı Savunma ve Ekonomi İşbirliği Çerçeve Anlaşması çerçevesinde yürütülen bu işbirliği, Somali sularındaki keşif çalışmalarının da artmasına zemin hazırlıyor.

Bu anlaşma, iki ülkenin enerji ve savunma alanındaki bağlarını kuvvetlendiren kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.