Bakan Uraloğlu: Türkiye, sıcak hava balon turizminde rekora koştuğu bir yıl geçiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de sıcak hava balon turizminde Ocak-Eylül dönemi yolcu ve uçuş istatistiklerini değerlendirerek, “Türkiye, sıcak hava balon turizminde rekora koştuğu bir yıl geçiriyor” dedi. Bakan Uraloğlu, bu dönemde toplam 32 bin 445 sıcak hava balonunun havalandığını ve 700 bin yerli ve yabancı balon yolcusunun uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu: Türkiye, sıcak hava balon turizminde rekora koştuğu bir yıl geçiriyor
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında sıcak hava balon turizminde 2022’de kırılan 750 bin yolcu sayısının aşılacağını ve tüm zamanların rekorunun elde edilebileceğini açıkladı. Türkiye, dünya genelinde en fazla sıcak hava balonu uçuran ülke olarak dikkat çekiyor.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin uçuş gün sayısı ve trafik hacmi açısından dünyanın en büyük ticari sıcak hava balonu operasyonunu yürüttüğünü vurguladı. Ülkede ruhsatlandırılmış 70 sıcak hava balon işletmesi, 6 onaylı eğitim organizasyonu ve bir üretim organizasyonu bulunuyor. Türkiye genelinde Kapadokya, Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Afyonkarahisar ve Antalya gibi 7 bölgede sıcak hava balonu faaliyetleri devam ediyor. Bu işletmelerin filolarında toplam 439 sıcak hava balonu ve 712 pilot görev yapıyor.

Uçuşların %80’inin Kapadokya bölgesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Uraloğlu, bu bölgenin özel iklim ve rüzgâr koşulları sayesinde yılda ortalama 250 gün uçuş yapma imkânı sunduğunu belirtti. Ayrıca, Kapadokya’da bir günde gerçekleştirilen uçuş sayısının, dünyanın diğer sıcak hava balonu uçuşu yapılan bölgelerinde yalnızca festivallerde ulaşılabilen bir rakam olduğunu ekledi.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.