Birleşmiş Milletler’den Adana Büyükşehir personeline şiddete karşı eğitim verildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeline, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından “Çocuk Koruma, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet (TCDŞ) ve Toplum Temelli Koruma Eğitimi” verildi. Eğitim, Seyhan ilçesindeki Kadın Akademisi Kadın Danışma Merkezi’nde, toplam 31 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler’den Adana Büyükşehir personeline şiddete karşı eğitim verildi
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Eğitimin birinci gününde, UNHCR eğitimcileri, katılımcılara risk altındaki grupları ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet türlerini anlattı. TCDŞ’nin fiziksel, psikolojik, sosyo-ekonomik ve cinsel şiddet türleri üzerinde duruldu. Ayrıca, TCDŞ’yi önlemeye yönelik müdahaleler ve vaka yönetimi aşamaları detaylı olarak ele alındı.

İlk günün öğleden sonraki oturumunda ise, personel gruplara ayrılarak, cinsel sömürü, cinsel istismar ve cinsel taciz konularında vaka çalışmaları gerçekleştirdi. Bu başlık altında, CSİ vaka yönetimi uygulamalı olarak ele alındı.

Eğitimin ikinci gününde, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde çocuklara yönelik şiddet, istismar ve ihmale karşı korunma yolları ele alındı. Çocuklarla iletişimde dikkat edilmesi gerekenler, interaktif çalışmalarla anlatıldı. Eğitimin sonunda katılımcılara UNHCR tarafından katılım belgeleri takdim edildi.

Kaynak: ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.