Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson evli mi? Eda Alanson’un eşi kim, çocuğu var mı?

74 yaşındaki usta sanatçı Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson bugün 50 yaşında hayatını kaybetti. Ölümünün ardından birçok vatandaş arama motorlarından Eda Alanson’u araştırmaya başladı. Eda Alanson Mazhar Alanson’un ilk evliliği olan Hale Alanson’dan olan kızı. Peki Eda Alanson evli mi, eşi kim? Eda Alanson çocuğu var mı?

Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson evli mi? Eda Alanson’un eşi kim, çocuğu var mı?
Yayınlama: 04.10.2024
Düzenleme: 04.10.2024 15:02
A+
A-

Mazhar Alanson’un 50 yaşındaki kızı Eda Alanson öldü. Ölümünün ardından birçok vatandaş arama motorlarından Eda Alanson’u araştırmaya başladı. Eda Alanson Mazhar Alanson’un ilk evliliği olan Hale Alanson’dan olan kızı. Bir de Hilmi Alanson adında bir oğlu var. Eda Alanson ile Mazhar Alanson Kirpi filminde birlkte rol almıştı. Oyunculuğa gönül veren Eda Alanson evli mi, çocuğu var mı, eşi kim soruları şu an yanıtsız.

Baba-kız aynı filmde

Mazhar Alanson ve kızı Eda Alanson, 2009’da yayınlanan “Kirpi” filminde birlikte yer aldı. Alanson’un başrollerinden biri olduğu bu filmde, Eda Alanson da oyuncu kadrosunda bulunmuş ve aynı zamanda metin yazarlığı yapmıştır. Baba-kızın bu projede buluşması, sinema kariyerlerinde unutulmaz bir anı olarak kalmıştı.

Eda Alanson kimdir, evli mi?

İlk eşi Hale Alanson’la 1970’te devlet konservatuvarında tanıştıktan sonra 1972’de evlendi.

Eda Alanson, gazetecilik ve metin yazarlığı yapıyordu. Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mazhar Alanson evlilikleri, ailesi

İlk eşi Hale Alanson’la 1970’te devlet konservatuvarında tanıştıktan sonra 1972’de evlendi.[6] Türküz Türkü Çağırırız albümünde 2 şarkının vokallerinde yer aldı. Çiftin ilk çocuğu Eda Alanson oldu. Eda Alanson, gazetecilik ve metin yazarlığı yapmaktadır. İkinci çocukları ise Hilmi Alanson oldu.

Mazhar Alanson, daha önceden tanıştığı Biricik Suden ile 2002’de çıkan solo albümü zamanında arkadaşlıklarını ilerlettiler.[7] Aynı yıl Mazhar ve Hale Alanson çifti ayrıldı. Bir sene sonra da Mazhar Alanson ve Biricik Suden evlendi.

Mazhar Alanson Ermeni mi, dini nedir?

Mazhar Alanson şarkı sözlerine de yansıttığı gibi değişik inanç sistemlerine ilgisiyle de bilinmektedir. Bunlardan biri Budizm’dir. Cem Yılmaz ile yaptığı bir Hindistan gezisi ve Fuat Güner ile yaptığı Çin gezisinden sonra Budizmi araştırmaya başladı. Solo albümünde yer alan “Hindistan” şarkısı ile de görüşlerini aktarmaktadır.

Asıl merakı tasavvuf olarak Mazhar Alanson kendisini “tasavvuf hayranı” olarak tanımlamıştır. 1994’te ilk kez umreye giden Alanson, şu ana kadar 5 kez umreye gitmiştir ve bundan manevi lezzet aldığını belirtmiştir. “Yandım” şarkısını da Mekke’de yazdığını açıklamıştır. Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun ise Mazhar Alanson’u bazen başka yönlerini kapamak için maneviyatını kullanması ile eleştirmiştir ve ikili arasında bir polemik çıkmıştır

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.