Akdeniz Meyve Sineği, meyve ihracatını ve ihracattaki imajını olumsuz etkiledi

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Akdeniz Meyve Sineğinin, Türkiye’nin meyve ihracatını ve ihracattaki imajını olumsuz etkilediğini belirtti.

Akdeniz Meyve Sineği, meyve ihracatını ve ihracattaki imajını olumsuz etkiledi
Yayınlama: 03.10.2024
A+
A-

Avcı, “Milyarlarca lira zarara neden olan sinek, özellikle Rusya’ya ihraç edilen meyvelerin geri gönderilmesinde de en önemli etkenlerden birisidir. Akdeniz Meyve Sineği ile kapsamlı bir mücadele yapılmadığını, bu sinekle başa çıkılamadığı için meyve ihracatının ve ülkenin imajının tehdit altında olduğunu her seferinde dile getiriyoruz. Hasadına bir süre önce başlanan mandalinada yoğun olarak Akdeniz Meyve Sineği görülmesi çiftçilerimizi ve ihracatçıları endişelendiriyor” dedi.

Tarsus ve Akdeniz İlçesi dahil olmak üzere toplamda, 200 bin dönüm arazi üzerinde 500 bin ton civarında narenciye üretimi gerçekleştirildiğini de aktaran Avcı “Bölgede soğuk hava depoları yetersiz kalmaktadır, dolayısıyla soğuk hava depolarındaki eksikliklerin giderilmesini, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve IPARD projeleri ile soğuk hava depolarının arttırılması ve ihracat desteğini de devam etmesini bekliyoruz. Ayrıca ihracat desteğinin verilmesi, çiftçinin ürünün dalda kalmaması için önem arz etmektedir” diye konuştu.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.