Formula 1’in yeni resmi sponsoru LVMH oldu

Formula 1’in resmi sponsoru Fransız lüks markası LVMH oldu. İkili 10 yıl sürecek anlaşma için imzaları atarken, bu başlangıç 2013’ten bu yana Formula 1’in sponsorluğunu üstlenen İsviçre saat markası Rolex için bir darbe oldu.

Formula 1’in yeni resmi sponsoru LVMH oldu
Yayınlama: 03.10.2024
A+
A-

Formula 1, yıllardır sponsorluğunu yürüten İsviçre markası Rolex ile yolları ayırdı. Fransız moda devi LVMH ile masaya oturan Formula 1, 1 milyar dolar değerinde büyük bir sponsorluk anlaşması imzaladı.

Sponsorluğun bedeli yıllık 100 milyon dolar

Fransız devi, 2025 itibarıyla Formula 1 yarışlarının ana sponsorlu olacak. 10 yıl sürecek ortaklığın 1 milyar dolardan fazla değere sahip olabileceği, yıllık sponsorluk ücretlerinin ise 100 milyon doları aşabileceği düşünülüyor.

LVMH, Paris’teki Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına da 150 milyon euroluk destek sağlayarak ana sponsor olmuştu. Bünyasindeki Louis Vuitton, Moët Hennessy ve TAG Heuer markaları yarışmalar boyunca öne çıkmıştı.

LVMH ünlü futbolcular Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi ile ünlü tenisçiler Rafael Nadal ve Roger Federer’la da birçok reklam kampanyası yürütmüştü.

Rolex darbe aldı

2013’ten bu yana F1’in resmi sponsoru olan İsviçreli saat markası Rolex, F1 pistlerinde giderek popüler hale gelmişti. Ortaklığın sona ermesi ve Formula 1’in LVMH ürünleri ile ön plana çıkacak olması şirketi nasıl etkileyecek merak ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.