ABD seçim anketi sonuçları: Kim önde Harris mi, Trump mı?

ABD’de başkanlık seçimi için geri sayım başladı. 5 Kasım’da yapılacak olan ABD Başkanlık Seçimi öncesi gözler ülkeden gelen en son seçim anketi sonuçlarında. Peki ABD seçim anketlerinde son durum ne, Demokratların adayı Kamala Harris mi yoksa Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump mı önde? İşte Harris ve Trump’ın en son oy oranları…

ABD seçim anketi sonuçları: Kim önde Harris mi, Trump mı?
Yayınlama: 01.10.2024
Düzenleme: 01.10.2024 15:43
A+
A-

ABD, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanıyor. 2020 seçimlerinin rövanşı olarak tasvir edilen seçim, Başkan Joe Biden’ın yarıştan çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığını desteklemesiyle boyut değiştirdi.

ABD ilk kadın başkanını mı seçecek, yoksa ikinci bir Donald Trump iktidarına yeşil ışık mı yakacak?

Seçim günü yaklaştıkça anketlerin nabzı da arttı.

Ulusal anketlerde kim önde?

ABD seçimleri için birçok kurum anket gerçekleştirirken, Real Clear Politics aralarında New York Times ve Wall Street Journal’ın gerçekleştirdiği anketler olmak üzere birçok anketten örneklem alıyor ve bunun ortalamasını gün gün yayınlıyor. Biz de ABD seçim anketi sonuçlarını merak eden okurlarımız için Real Clear Politics’in 25 Eylül tarihinde yayınladığı en son seçim anketi sonuçlarını yazdı.

Verilere göre, Demokrat Parti’nin adayı Harris seçim yarışını önde götürüyor. Harris’in en son oy oranı yüzde 49.01 iken, Demokrat Parti’nin adayı ve eski başkan Donald Trump’ın oy oranı yüzde 47.1.

İşte Real Clear Politics’e göre ABD seçim anketlerinde son tablo…

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.